Till salu fastigheter Mani Peloponnesos

11 mars, 2022

Till salu fastigheter i Mani, Peloponnesos: hus, lägenheter och tomter

Elias och jag, HouseFinders Peloponnese har fastigheter till salu i Peloponnesos. En stor del av dem är belägna i Mani, en unik del av fastlandet som ofta kallas ”Greklands dolda hemlighet”.

Mani och Peloponnesos

Mani är det traditionella Grekland, med ett rikt grönt landskap, gästvänliga tavernor med fantastiska måltider till priser som är mycket lägre än de grekiska öarna och utan massturism. Ungefär som Korfu för 40 år sedan: fantastisk natur, stränder med kristallklart vatten och ”äkta” Greker. Nedan tre starka anledningar till varför Mani och Peloponnesos borde väcka ditt intresse.

  • Det gynnsamma mikroklimatet. Då bergen ligger så tätt inpå havet och vinden ligger på från raviner och dalgångar skapar det ett litet avgränsat område med ett avvikande klimat mot den närliggande omgivningen. Det gör att det är svalare på sommaren och mildare på vintern än i andra närliggande områden!
  • Inget ”all- inklusive” paradis. Det finns gott om mindre och större hotell och pensionat (med blandad kvalité men alltid med klassisk grekisk gästvänlighet) men här hittar du inte exklusiva och stora hotellkedjor. Faktum är att de flesta uthyrningsfastigheter har självhushåll: det är verkligen ett nöje att laga mat med de lokala råvarorna!
  • Oupptäckta byar, stränder och avskilda vikar. Peloponnesos satsar hårt på att bli ett alternativ till den grekiska övärlden och utvecklingen av turismen har, som allt annat i livet, både goda och dåliga sidor men här hittar du fortfarande massor av orörda och oupptäckta byar, vandringsleder och stränder. Det är dock långt ifrån den bekväma röda mattan som ska leda dig dit: vägarna är av lite varierande kvalité och kräver lite motion oavsett om du cyklar eller vandrar. En kuperad terräng som ger fantastisk havsutsikt och fantastiska solnedgångar!

Mani, Peloponnesos och våra fastigheter

Våra fastigheter i Mani ligger i eller nära till byarna Stoupa, Agios Nikolaos, Agios Dimitrios, Kardamyli med andra närliggande byar. Du kan ta en biltur på ca 3 timmar från Atens flygplats med en bekväm motorväg eller flyga direkt till den internationella flygplatsen i Kalamata och nå byarna på ca 50-60 minuter.

Förutom hus, villor och lägenheter kan vi hjälpa dig att hitta en tomt och även med att etablera kontakt med arkitekter och byggare. Nedan lite kort om de mest populära byarna.

  • Stoupa. Det är en strandnära by med tre sandstränder, över tjugo tavernor och en avslappnad känsla. Strandvägen stänger för biltrafik på kvällen och tavernor och barer är fulla men underhållningen är lågmäld utan massturism. Stoupa är faktiskt där den berömda filmen ”Zorba the Greek” skrevs, även om den spelades in på Kreta. Från Stoupa finns en pittoresk vandringsled vid havet som tar cirka 45 minuter att gå till Agios Nikolaos, eller så kan du hyra en cykel.

  • Agios Nikolaos och Agios Dimitrios. Bara 3-5 km söder om Stoupa ligger Agios Nikolaos och Agios Dimitrios, vackra och oförstörda små fiskebyar. Perfekt plats för dig som vill lämna den stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar. Agios Dimitrios är en liten by med en liten pittoresk hamn. I antiken var den känt som ”Pefnos” och tillhörde kung Tyndareus. Agios Nikolaos, är en större by som har en hel del tavernor och caféer öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Stränder som ligger närmast byarna är öppna, fina och steniga

  • Kardamyli. Ligger 7 km norr om Stoupa. Det är en charmig by med mycket historia då den nämndes första gången av poeten Homeros omkring 1200 f.Kr. Kardamyli har några vackra byggnader, en gammal gammal by, en liten hamn, ett antal stränder och några utmärkta tavernor. Den är särskilt populär bland konstnärer, poeter och vandrare, med många vandringsleder i de närliggande kullarna. Byn var hem för den berömda reseskribenten, Sir Patrick Leigh Fermor som skrev mycket om området.

Vi har hus och tomter till salu i dessa områden och många andra närliggande byar som Proastio, Neochori, Lefktro, Frigano, Riglia eller Pigi, Platsa, Nomitsi.  Dessa byar ligger ett par kilometer från havet men erbjuder fantastisk utsikt över havet och en svalkande bris under sommaren. Via våra partner kan vi så klart hjälpa dig i andra områden på Peloponnesos som ligger närmare Koroni eller Nafplio.

Länkar

Instagram