Om oss

265 soldagar om året och carpe diem

Drömmer du om att köpa ett hus i Grekland? Eller en tomt där du kan bygga ditt drömhus? Vill du hitta en destination för remotejobb eller genomföra din kurs i det soliga Grekland? Då är du inte ensam om det! Elias och jag gick i de tankarna sedan början av 2014. I december 2015 fattade vi beslutet och investerade i en tomt i Nomitsi, i Mani på Peloponnesos. Två år senare, i december 2017, började vi jobba remote från Grekland och den 1 september 2020 flyttade vi till vårt eget hus! Vi är dina Housefinders in the Peloponnese!

Från Sverige till Grekland

Många bekanta skakade på huvudet och trodde inte att vi ska slutföra projektet. Ska ni verkligen flytta från det trygga, digitala och välorganiserade Sverige till det (nästintill) analoga Grekland? Och, ja, det stämmer delvis ju. Grekland behöver vänta ett tag till för att upptäcka Swish, onlinebokningar och digitalt nätverkande. I Grekland är det personliga mötet fortfarande avgörande om du vill lyckas med att genomföra dina planer.

Och så ”de andra” bekanta, de som trodde på oss (läs intervju här): ”men det är väl inga problem, det klarar ni! Vi får väl ta ett digitalt AW Elwira och så ses vi hos er, eller hur?”. Tro eller ej men en hel del håller fortfarande kontakt med oss!

För Elias och mig är “vårt” Grekland ett sätt att hitta balansen mellan koncentration och distraktion, mellan hårt drivna mål och rebellisk frihet, mellan regel och spontanitet. Vi vet hur vi vill bo och leva. Och många idéer kring utveckling av vår affärsidé byggs på det vi själva tror på och vill hjälpa andra med.

Är det bättre att bo i Grekland eller i Sverige?

Den frågan får vi ofta. Och svaret är: det beror på. Det beror på vem du frågar och vad du menar med “bättre”? Nästan alltid när vi svarar bli jag påmind om en resa som jag och Elias gjorde 2015: från Rom till Aten.

På hotellterrassen i Rom träffade vi på en tysk kvinna från Stuttgart som var i Rom för första gången i sitt liv. Vi frågade vad hon tyckte om Rom. ”I don´t like Rome at all! To hot! To many people! To dirty! No organization at all when you visit famous places and I will never visit this city again”! Dagen efter åkte vi till flygplatsen för att flyga till Aten och vid bordet bredvid satt två grekiska damer från Aten som var på väg hem efter att ha besökt världsstaden. Och Elias började skratta glatt. ”Vad är det som är så roligt frågade jag”. ”Jo de sitter och pratar om sitt besök i Rom! Och de säger”. ”Gud vilken vacker stad! Lagom varmt och inte för mycket folk överallt! Rent och snyggt till skillnad från Aten och vilken ordning och reda med korrekta köer det var när vi besökte Colosseum!”

Själv tyckte via att köerna in till Colosseum var rena tortyren och någon ordning har jag inte sett där alls men ni förstår vad jag menar? Bättre eller sämre beror på vem du frågar, eller hur? Och ja, det finns stora skillnader mellan de två länderna, så vi brukar faktiskt svara nästan alltid som följer: “Klimatet är fantastiskt, människorna charmerande kaotiska och pratsamma, internetuppkoppling suger på en hel del ställen och Gula Sidorna online funkar bättre än google när du behöver få fram information. Fast närmaste grannen eller killen som jobbar på fiket har till och med bättre svar än Gula Sidorna. Livet är inte lättare men så mycket enklare!”. 

Meningen med livet är att leva nu och inte vänta till ”senare"

Jag heter Elwira Kotowska och tillsammans med min sambo Elias Johnsson är vi ”Housefinder” i Peloponnesos, Grekland. Läs gärna mer om området här. Det är 99,9% säkert att det är med mig som du ska prata med om du vill köpa eller hyra via oss. Elias koncentrerar sig mer på remote uppdrag från Sverige och på att utöka vårt grekiskt nätverk: min grekiska är inte så bra (men hoppet finns!).

Jag är en erfaren projektledare och affärsutvecklare, och  du kan känna dig trygg med mig. Oavsett om du vill semestra, köpa eller investera så hjälper jag dig att:

  • Hitta rätt objekt 
  • Hitta rätt område 
  • Välja rätt tid 
  • Få rätt hjälp 

Jag har också registrerat i Grekland mitt nästa företag, Housefinders Peloponnese, Real Estate Services, VATNO EL801930817. Vi erbjuder våra tjänster för privatpersoner (köpa/hyra sommarhus), för företag (hitta destinationer för remotejobb eller kickoff), för intresseorganisationer eller entreprenörer (investera, genomför kurser eller cirklar).

Mejla till mig och berätta hur kan jag hjälpa dig, din familj eller ditt företag. Mer om mig under länken här. Vill du hyra ut eller sälja din fastighet via oss: klicka här

Instagram