16 januari, 2018

Semesterhus i Peloponnesos: mötesplats för vänner och familjen

Peloponnesos erbjuder turister bekväma hotell och apartments med det finns något speciellt i att hyra ett helt semesterhus när du verkligen vill njuta av Peloponnesos.

hitta semesterhus peloponnesos

Semesterhus i Peloponnesos: en mötesplats för vänner och familjen

Det var en tidig och solig tisdagsmorgon och vi kände båda två att vi skulle vilja dröja en stund till innan vi båda slog oss ned vid våra datorer och börjar jobba. Eftersom våra juiceapelsiner nästan var slut (vi köper dessa från en lokal jordbrukare en bit från huset) så var vi överens: idag jobbar vi från Kalamata!

semesterhus peloponnesos kalamata

1,5 timme senare slog vi oss ned vid bordet i ett fik i Kalamata och började jobba. Denna dag satt jag utan mina hörlurar och efter några timmar tyckte jag mig höra svenska språket. Japp, ett par med ett barn på cirka 10 år satt bara några bord bakom mig.

semesterhus peloponnesos grekland kalamata 2

”Men hej på er, vad kul att flera svenskar hittar till fastlandet!”. Jag bestämde mig för att ta en paus från jobbandet och satt mig med mitt kaffe vid deras bord, nyfiken som jag är på andras storyn. ”O, vi är rätt så ofta här, vårt gäng delar på semesterhuset sedan tre år tillbaka. Och senaste året var även våra familjer här: det blev en mötesplats som uppskattas av många!”

Semesterhus Peloponnesos: äga eller hyra?

Christina och Mikael är från Mellansverige och sedan tre år tillbaka delar ett semesterhus i Messinia Avia med deras bästa vänner från Norrland. ”Vi skrev på en långtidshyreskontrakt men börjar nu fundera på att köpa ett hus tillsammans med mina föräldrar” säger Christina. ”Vi turas om med att vara här men vår familj var så såld på området att vi lutar mot att äga ett hus eget istället för att hyra av andra”. Vi satt och pratade längre än jag räknade med så det var en hel del kvällsarbete för min del men jösses vad många goda tips jag fick!

semesterhus peloponnesos grekland

Tack Christina och Mikael för att ni delade med er av ert egna smultronställe och övriga tips. Nu vet jag vart i Kalamata jag ska klippa mig och vilket fik som har både utsikt och wifi av högsta kvalité!

Nyttiga länkar

Instagram