res kalamata historia kultur shopping

16 oktober, 2021

Res till Peloponnesos, Kalamata: historia, kultur, shopping och strandliv. Bra mix för alla!

Planera din nästa semester i Peloponnesos och res till Kalamata. Här hittar du en perfekt blandning av historia, kultur, shopping och strandliv. En semester som blir svårt att glömma och där alla kan hitta egna favoriter! Flyg direkt till Kalamata eller ta en biltur på ca 3 timmar från Atens flygplats.

Hus och lägenheter (till salu eller uthyrning) som vi förmedlar ligger i själva Kalamata eller, som max, 70 km från Kalamata. Kalamata är en hamnstad med närmare 70 000 invånare, vilket gör den till Peloponnesos näst största. För oss som bor kring Kalamata är staden ett viktigt centrum för möten, mingel, kultur och shopping. Bilder nedan från Kalamata Carnival 2019.

Vill du veta mer exakt vilka datum och månader som gäller för de stora internationella händelserna? Klicka dig gärna direkt till ”Events Calendar” här. Bilder nedan från International Choir Competition 2019.

Vi rekommenderar ett besök på Kalamata Castle där du kan ta fantastiska bilder över hela staden med Taygetos och Medelhavet i bakgrunden.

I närheten till borgen i Kalamata anordnas två gånger i veckan en marknad med lokala produkter. Här blandas frukter och grönsaker med naturgodis, nötter, fisk och kött. Välkommen på onsdagar och lördagar!

För dig som bara vill slappa och relaxa är dock den 2,5 km långsträckta klapperstensstranden med klarblått vatten mycket mer intressant. Stranden kantas med barer och tavernor som sjuder av liv både dag- och nattetid.

Vi ”lokala” Messiniabor och semesterbesökare gillar också att ta en promenad till Kalamata Marina där mäktiga båtar speglas i Medelhavet.

Kalamata är mycket, mycket mer än bara oliver! Vill du boka boende, prata om investeringar eller få tips på semesterhus i närheten till Kalamata? Skicka ett email eller bara ring mig på 070-3247949 och säg hej!

Instagram