housefinders peloponnese livet havet lyckligare manniska

14 april, 2021

Housefinders Peloponnese: Kan livet vid havet göra dig till en lyckligare människa?

Kan livet vid havet göra dig till en lyckligare människa? Det finns flera studier som påvisar att havets doft, färg och ljud gör våra tankar mer fria och öppna mot de ljusa glimtarna i livet. Elias och jag, ”Housefinders Peloponnese” kan bekräfta att studier och forskare har helt rätt: personer som älskar stranden är lyckligare och njuter mer av livet! Strand, turkost vatten, vackra solnedgångar och ljud av havsvågor. Dina sinnen skärps och problem verkar flyttas längre bort. Havet får oss att må bättre och känna oss mer harmoniska och lyckligare.

Forskning visar att människor som älskar stranden mår bättre och är lyckligare

Att ha semester, eller ännu bättre, att bo vid havet, hjälper oss att leva lyckligare och lugnare. Det är därför inte så konstigt att flera olika typer av behandlingar, exempelvis psykologiska behandlingar, använder sig av strand och hav för att patienterna ska må bättre.

”Studier har visat att naturliga miljöer som stränder och parker har mer fördelar för människor än vad gym, nöjesställen och stadsmiljön har”, säger miljö- och hälsoexperten Aaron Hipp, enligt Medical Daily. Studier visar även att blandningen av havsluft och ljudet av vågor har en avkopplande effekt på många människor och vi blir mer kreativa och sover bättre.

En annan studie visar liknande resultat. Att promenera på stranden kan vara den bästa terapin vi kan få. Att vara omringad av lugna färger och den härliga sanden mot fötterna ger oss en känsla av att vi är ihopkopplade med jorden och det får oss att känna oss som bättre människor. ( källa)

James Joyce var han på spåret?

Själv upplever jag att när jag blickar mot horisonten så kan jag minnas flera år tillbaka. Lugnet fyller hela mig och jag tror att sir James Joyce var på spåret här: “Herregud, sa han lågt. Är inte havet precis vad Algemon kallar det, en stor öm mor?”. Och, ja, det stämmer att det inte alltid är lätt, och många gånger behöver jag blunda och räkna till tio när jag pratar med grekiska kunder eller leverantörer men hej! Det kommer en dag till, eller hur? Och ett till spektakel på himmelen som av de dödliga kallas ”solnedgång”. Och, ok, du kan inte träffa mig idag, so what? Jag går till stranden och lyssnar på hur den ömma modern sjunger för mig och vaknar lyckligare imorgon. Samtliga bilder i inlägget är från Stoupa, Mani, Peloponnesos.

Nyttiga länkar

Instagram