hitta-palitliga-maklare-grekland

22 november, 2019

Att hitta pålitliga mäklare i Grekland: svårt men inte omöjligt

Det är svårt men inte omöjligt att hitta pålitliga mäklare i Grekland. Fastighetsmarknaden i Grekland är rätt så annorlunda än i Sverige: det krävs inga licenser och specifika utbildningar för att jobba som mäklare och många gånger är det exempelvis byggföretag själva som agerar som mäklare.

Varför jobbar vi inte med alla mäklarbyråerna?

Elias och jag jobbar som ”Housefinder”: vi samlar information från våra kunder och, om vi själva inte har ett objekt som matchar, förmedlar vi vidare rätt specifikation till rätt mäklare i Grekland i de områden vi jobbar med (kring Kalamata, Nafplio och Chani, Kreta).

Våra kunder får direktkontakt med en, eller flera mäklare som har det de letar efter: inga långa mejlkonversationer och flera månaders väntan på svar. Och ibland händer det att vi bokar in en kund som sedan hittar en annan mäklare på orten. En mäklare som vi inte jobbar med.

Våra tjänster är för dig som vill köpa i Grekland helt kostnadsfria: det är mäklarbyråerna som betalar oss för perfekt match. I de fall när du väljer en annan mäklare än den vi jobbar med är så faller vårt affärskoncept. Självklart skulle det vara smartast av oss att knyta samtliga lokala mäklare i de orter vi marknadsför till vårt koncept MEN.

Val av samarbetspartner

Det finns starka anledningar varför vi väljer att jobba bara med en del utvalda lokala mäklarbyråer:

  • Erfarenhet
    Vi träffar alla våra partner personligen innan vi bestämmer att påbörja ett samarbete och kollar noga vilken erfarenhet de själva har inom branschen. Jobbar de med några utländska kunder redan nu eller är det första steget för internationalisering för dem? Hade de tidigare några grekiska kunder eller satsar direkt på utländska köpare?
  • Nätverk och kundservice
    Hur jobbar de med förfrågningar? Är det bara den lokala byn som gäller eller kan de tänka mer utifrån kundens perspektiv och söka i ett bredare område? Hur snabbt kan de återkoppla med svar? Vad händer efter köpet: hjälper de kunderna med arkitekter, advokater med mera?
  • Lokalt rykte
    En faktor som inte går att googla på. I de mindre grekiska samhällen vet alla vad en går för. Ibland två generationer tillbaka men så långt tillbaka undersöker inte vi. För oss är det viktigt att den vi väljer att jobba med upplevs av lokalbefolkningen som pålitlig, leveransbenägen och inte girig.

Vi ser fram emot dina frågor och funderingar! Även om vi själva jobbar endast kring Kalamata och Nafplio då kan vi försöka att via våra partner hjälpa dig även i andra områden i Grekland.

Nyttiga länkar

Instagram