bo-jobba-grekland-tips-housefinders-peloponnesos

2 januari, 2023

Bo och jobba i Grekland: tips från Housefinders i Mani, Peloponnesos

bo-jobba-grekland-tips-housefinders-peloponnesosEn del av våra kunder planerar att bo och jobba i Grekland. Vi har några tips för dig som väljer att bo i West Mani, Peloponnesos. Det är självklart underlättande om du redan idag har ett jobb eller ett eget företag som ger dig chansen att jobba remote men det finns andra lösningar. Viktigt att tillägga att listan nedan är endast och enbart baserad på våra egna lokala erfarenheter men kanske kan det vara till nytta för dig som vill bo i en annan mindre ort/samhälle på fastlandet? Och om du funderar på språksvårigheter så har jag ett svar till dig på detta också. Ja, det är önskvärt att du har eller planerar att ha baskunskaper i grekiska men det är engelska som kommer vara ditt affärsspråk eftersom de flesta tipsen nedan är efterfrågade av Européer som väljer att bo i soliga West Mani.

Djurhotell eller djurpensionat

Många djurägare i Mani är i behov av ett professionellt hundhotell eller hundpensionat. De allra flesta människor älskar sina husdjur precis som en familjemedlem, men tyvärr är det inte alltid man har möjlighet att ta med sig husdjuret vart man än åker. Och speciellt under den heta grekiska sommaren där du bara inte kan lämna din katt eller hund i bilen. Det är heller inte alla som har en vän som kan ta hand om husdjuret under tiden man är borta och många kan känna sig otrygga med att lämna sitt husdjur hos en privatperson man inte känner. Och så klart köper vi gärna och ofta pedagogiska leksaker, bra mat och nyttiga djurgodis.

Uthyrningsverksamhet med ett koncept

Det finns redan ett enormt utbud och så byggs enormt mycket endast och enbart för uthyrningsmarknaden. Vad jag tror på är en uthyrningsverksamhet med ett koncept: exempelvis bo och vandra, bo och lär dig grekisk matlagning, bo och lär dig fotografera, bo och lär dig dyka, bo och lär dig dreja, bo och träna din hund. Något som kräver att du i ett tidigt skede planerar in eftersom bara ”jag har en villa till uthyrning” räcker inte längre.

Hudvård och ansiktsbehandlingar

En professionell skönhetssalong i toppklass . Hudvård, ansiktsbehandlingar, hårborttagning, avancerad hudvård och kroppsbehandlingar. En auktoriserad hudterapeut som erbjuder avkopplande och effektiva behandlingar med kvalité, kunskap och omtanke. Och så klart köper vi gärna ansiktskrämer, bodylotions och liknande…

Datorhjälp, datorsupport och datorservice

En personlig datorsupport. De flesta unga personer finner det som bekant enkelt att använda den moderna tekniken till sin fördel – de har trots allt vuxit upp med den. Äldre kan dock ofta ha vissa svårigheter att förstår sig på teknikens under och hur datorn kan användas till deras fördel. Har du virus, trojan, polisvirus och behöver datorsupport? Är datorn slö och du behöver reparera dator? Har du en trasig dator och behöver lämna in den på reparation? Är Du frustrerad av allt ”strul” och vill ha hjälp?

Hyresportal: trädgårdsverktyg, handverktyg, lyftverktyg, markverktyg med mera

De flesta som kommer att hjälpa dig i din trädgård eller som tar på sig mindre reparationer i ditt hem saknar professionella verktyg. En del av oss är händiga och kan utföra jobbet på egen hand men vi saknar riktiga och bra verktyg för uppgiften och det kan kännas dumt att köpa ett elverktyg för några hundra euro som vi ändå kanske ska använda ett fåtal gånger. Och det gäller inte bara dig utan många av dina grannar. Då är det kanon att ha tillgång till något ställe där man kan hyra verktyg över en dag eller två.

Second Hand-butik

Pinnstolar, soffor, krukor, byråer, utemöbler, dörrar, fönster med mera… Det är verkligen på tiden att till området kommer någon som kan återvinna både möbler och annat smått och gott. Och så klart med hemleverans!

Nyttiga länkar

Instagram