investeringsobjekt kalamata grekland bo jobba

21 juni, 2017

Turistmål Grekland Peloponnesos: städer du borde besöka

Vilka städer i Grekland Peloponnesos borde du besöka? Grekland hör till ett populärt turistmål bland svenskarna. Även om grekiska övärlden toppar listan så reser allt fler till Peloponnesos och köper sommarhus på denna vackra halvö. Peloponnesos är i allmänhet mest känd för sin vilda natur och inte för sina städer men det finns självklart ett antal städer som är värda ett besök.(nedan Kalamata Marina)

Även om stormarknader i städerna är allt mer vanliga så ägs de flesta butiker fortfarande av en familj och de flesta greker föredrar att handla i de små butikerna eller på torgen. Grekerna vill se, undersöka och välja det de skall köpa, testa du också!

Grekland är berömt för sitt konsthantverk, så passa på att se deras handmålade keramik, fina broderier, smycken och läderväskor i de mindre lokala butikerna. Glöm inte att under sommarperioden stänger de flesta butikerna vissa dagar på eftermiddagen!

Lista över större städer i Peloponnesos

De flesta av befolkningen här är koncentrerad till ett antal stora städer och vi samlar de största nedan och regionen inom parentes.

  • Korint (Korint), näst största stad i Peloponnesos, (Korintkanalen på bloggen)
  • Patras (Achaea), Peloponnesos och Greklands 3:e största stad
  • Pyrgos (Elis), kallas även för ”Balcony of Mani”, Olympia ligger i denna region
  • Tripoli (Arkadien), obs! har sämst väderförhållanden på Peloponnesos. På julafton 2015 hade vi – 3 grader kl 08.000 och +14 grader kl 08.30 efter att vi passerade staden.
  • Nafplio (Argolis) är en favorit för grekerna själva som gärna åker dit över helgerna
  • Kalamata (Messinien) världsberömd för sin olivolja
  • Sparta (Lakonien), här bor några fler än 300 idag (myt och historia på bloggen)
  • Argos (Argolis) enligt en del greker odlas landets bästa meloner i området

Ha alltid med dig kontanter när du reser genom Peloponnesos från den ena staden till den andra. Alla restauranger och butiker tar inte bankkort. Utmed vägkanterna kan du köpa vin, olivolja, honung och massor av frukt och grönsaker direkt från odlarna. Det är svårt att låta bli, för så välsmakande meloner, tomater eller mandariner kan du inte köpa ens i de mest välsorterade butikerna/saluhallarna i Sverige.

Nyttiga länkar:

Instagram