Traditionell Lalagia från Mani och Peloponnesos

21 mars, 2025

Traditionell Lalagia från Mani och Peloponnesos

Oavsett om du gillar det eller inte så kommer du säkert att vara serverad “Lalagia” (Λαλάγγια) när du besöker lokala tavernor i Mani. Lalagia är väldigt ofta en av tillbehören i sallader eller en del av “meze”, eller ett efterrätt, ett traditionellt mellanmål i många hus i Mani och Messinia. De friterade brödbitarna funkar även utmärkt som snack när du packar din strandväska!

Du kan numera hitta lalagia i de flesta bagerier och stormarknader men den hemlagade smakar som bäst! För att göra din lalagia hemma behöver du bara mjöl, olivolja, torrjäst, salt, lite ljummet vatten och olja för stekning. Det finns en mängd olika recept men jag gillar mest receptet från Dimitra’s Dishes och tycker att den ger er mer information av de olika varianterna på lalagia. Ingredienserna finns i video description.

Länkar

Instagram