sakrare-tryggare-hundagare-guard-dog-training-mani-messinia

6 juli, 2023

Bli en säkrare och tryggare hundägare med Guard Dog Training, Mani, Messinia

Bli en tryggare hundägare med Guard Dog Training oavsett om du bor permanent i Messinia eller om du är här under några månader under året. Ni kommer ihåg vår berättelse om vår hund Estia (link)? Vår kära valp växte upp till en snäll och stor hund med en stark egen vilja.

En morgon i maj 2023, såg två män som följde en äldre man och hans hund under en strandpromenad. Jag var chockad: hunden följde sin ägare utan att bry sig om passerande människor och katter. ”VAD?? Jag vill också att Estia ska bli så lugn och väluppfostrad! Hur kan jag kontakta er killar? Vi behöver er hjälp!”. Bara en vecka senare kom Apostolis och Nikos till vårt hus i Nomitsi för att träffa Estia och lyssna till de problem vi hade.

De träffade och och gjorde upp ett individuellt anpassat program för oss och Estia. ”Kom ihåg! Det är inget fel på er hund, det är hur ni hanterar henne. Hon är en underbar vänlig hund, men ni behöver, hmmmmmm, träna för att bli bra hundägare!”

Anledningen varför det på bilden är Elias och inte jag, är inte att jag är en perfekt hundägare, utan det är bara för att jag är bakom kameran. Vi både ”felade”… Vad kan jag säga? De är trollkarlar! Elias och jag är inte fullt tränade, men vi blir bättre och bättre och hon, Estia, är absolut fantastisk! Jag frågade Apostolis och Nikos kunde komma på en intervju för jag tror att många hundägare i området skulle behöva deras hjälp.

Bli en säkrare och tryggare hundägare med Guard Dog Training

sakrare-tryggare-hundagare-guard-dog-training-mani-messiniaEK: Jag är mycket glad att ni kunde ta er tid att svara på mina frågor. Kan vi börja med en kort presentation av er. Ni är båda från Messinia och bor i Kalamata?
GDT: Tack, vi är väldigt förtjusta över att göra detta, då det är en stor möjlighet för oss. För att svara på din fråga, ja we är båda från Messinia och bor i Kalamata.

EK: Vad gjorde ni innan ni startade ert företag och började er verksamhet?
GDT: Vi båda började som hundtränare i grekiska flygvapnet för 25 år sedan. Och vi beslöt att utöka vårt arbete och dela med oss av vårt kunnande och erfarenhet avseende hundträning genom att starta en egen verksamhet och hjälpa människor att lära sig mer om deras hundar och träna dem enligt deras ägares intresse och behov.

EK: Kan ni beskriva med några meningar vad som gör er unika i branschen?
GDT: Vi är den enda lagliga hundtränarverksamheten, vilket inte kräver att er hund reser långt från ert hem för att tränas, då vi kommer till ert område för att träna er hund och er ägare.

EK: Tar ni er an kunder och uppdrag i hela Messinia?
GDT: Ja vi tar på oss uppdrag i hela Messinia.

EK: Vad är de vanligaste förekommande problemen som hundägare ber om hjälp för?
GDT: De vanligaste problemen som vi blir ombedda att hantera, är hundar med aggressiva beteenden, osäkerhet som en del hundar har pga brist på socialisering och andra saker. Frånsett dessa problem utför vi även grundläggande träning i lydnad och vakthantering/bevakning.

EK: Kan en hund ”vara för gammal” för att tränas av er? Och finns det vissa fall då ni inte åtar er uppdrag att träna dem?
GDT: Ja, efter 9 års ålder, kan en hund inte tränas pga att deras beteende inte kan ändras. Och för att svara på andra frågan, nej, vi som verksamhet, försöker alltid hitta en lösning till de svåraste fallen.

EK: Jag förstår att det inte bara är hundar ni trännar, hahaha. Är träning om hur man blir en bra hundägare också en del i ert träningskoncept? Och vad är det vanligaste ”felet” som hundägare gör?GDT: Som jag nämnde tidigare, så tränar vi ägarna tillsammans med deras hundar, eftersom om hundägaren inte tränas. kommer de inte kunna hantera hundarna. Det vanligaste felet, som hundägare gör, är att de försöker ”humanisera” sina hundar istället för att förstå deras logik som deras beteende baseras på.

EK: Hur kan era kunder enklast kontakta er och hur börjar ni ett uppdrag?
GDT: Det finns olika sätt att kontakta oss, såsom via vår facebooksida (Guard Dog Training), våra mobilnummer (Apostolis: +30 6937469847 och Nikos: +30 6932432001) och andra sätt. När någon är intresserad av att träna sin hund så kontaktar de oss och vi planerar ett möte hos dem för datt träffa deras hund.

Vad kan du göra för din hund när du vistas i Mani?

Jag hoppas att jag snart hittar en vis affärsinriktad person som vill investera i något annat än ”bara” uthyrning i Mani. Vad sägs om ”semestra i Mani med hundträning”? Med Apostolis och Nikos kan du utveckla ditt koncept till, inte bara din verksamhet, men också göra nytta och glädje för oss hundägare! Och du som hyr här i Mani på vintern? Kontakta Guard Dog Training och lär känna din hund bättre!

Nyttiga länkar

Instagram