res kalamata historia kultur shoping

30 oktober, 2019

Res till Peloponnesos med hela familjen. Upplev lugnet, historien och kulturen: kundintervju

Greklandslängtan? Res till Peloponnesos och ta med dig familjen och vänner! Den natursköna halvön erbjuder lugnet, historia och kultur, även efter den största turistruschen!

Elias och jag kan hjälpa dig att hitta boende som passar dina mål och din budget. Vi listar ut noga utvalda hyresobjekt för både kort- och långtidsuthyrning och för mindre och större sällskap.

Varje besökare har olika mål och olika storyn

Det bästa med mitt jobb är just kontakten med andra människor: varje besökare har olika storyn, olika mål och olika förväntningar. Och, som jag brukar säga, desto mer jag vet om dig desto bättre boende kan jag hitta för dig och dina nära och kära.

När det plingade i min inkorg den 20 juni trodde jag dock inte att det skulle vara “ett uthyrningsprojekt”…. Och absolut inte att vi ska “välkomna” den yngsta resenären i vårt företags historia… Och inte heller att vi skulle ha nöjet att träffa så mycket erfarna resenärer som snart började kännas som de bästa av vänner.

Familjen Blohm: ”Det kommer nog att bli ett antal resor tillbaka”

res peloponnesos familjenHej på er Birgitta, Gösta, Ida och Anna-Myra (3 månader!). Kommer ni ihåg hur vår relation började?

BGIB: Ja det gör jag! Den började med en vild idé från vår familj efter att Ida sett ett av era fantastiska prospekt. Ska hela vår familj kanske skall starta ett pensionat eller bed and breakfast i Peloponnesos?

Men sedan började vi prata med dig och du förklarade lite mer vilka utmaningar man behöver räkna med. Och då var det en researchresa till Greklands vagga i stället.

Ni alla, nja förutom Anna-Myra, är erfarna resenärer och har tidigare gjort helt otroliga resor med barn?

BGIB: Ja det kan man säga att vi är. Jag och Gösta tågluffade runt i Europa och särskilt i Östeuropa på 70-talet och var med om många spännande upplevelser, sedan Transsibiriska järnvägen till Kina och tillbaka hem på 80-talet.

Bestämde oss för att åka jorden runt i sex månader med våra tre barn, 4 år, 6 år och 9 år 1990-91, varav vi tillbringade tre och en halv månad på Nya Zeeland. Vi berättar om våra upplevelser på Pärlfiskaren: familjens Blohms reseblogg.

Det var en upplevelse som var fantastisk och det fick oss också att vilja dela med oss av erfarenheterna av att resa med barn. Att få barnfamiljer att förstå att det inte är så komplicerat bara man planerar utifrån barnens behov. Det här blev ett långt svar men det är med dessa erfarenheter i bagaget som vi kan kallas erfarna och våra döttrar har följt i våra fotspår och hela vår familj är nyfikna på att upptäcka nya platser och träffa nya människor och med Elwira och Elias känns det som om vi hittat våra själsfränder.

Vad fick er att välja just Peloponnesos?

BGIB: Det var hela er fantastiska hemsida som gjorde att vi ville upptäcka den delen av Grekland. Dessutom var det så att vi faktiskt inte rest på egen hand i Grekland tidigare.

Gick flygresan med Anna-Myra bra till? Har ni några tips till föräldrar som flyger med små barn?

BGIB: Ja en hel del: Reser man med så små barn som Anna-Myra (3 månader) så kan man tänka på att ha en resesulky med liggläge, samt myggnät.

Bilbarnstol. Både sulky och bilbarnstol checkas in som specialbagage utan extra kostnad.

Ida hade med sig ett babynest som A-M sov i när hon låg i vagnen och också i sängen, hon hade också en bärsele.

Tänk också på att vid start och landning är det bra om barnet ammas eller får nappflaska eller napp för att minska risken för ont i öronen.

Om ni vill ha barnsäng så säg till i god tid till uthyrarna så brukar det ordna sig. Solhatt, tunn schal som solskydd i sulkyn.

Det var ett ivrigt mejlande mellan oss innan alla övernattningar var bokade och klara. Hur upplevde ni att planering och kommunikationen fungerade?

BGIB: Utmärkt. Hela tiden snabb återkoppling och det kändes som om ni förstod vad vi var ute efter.

Jag kommer ihåg mitt eget första besök i Peloponnesos och speciellt i Maniområdet. Kan ni berätta om er upplevelse?

BGIB: Vår första upplevelse av Mani var ju de vindlande vägarna ner mot Stoupa efter att vi lämnat Kalamata. Vårt första boende i Stoupa fantastiskt. Sedan Stoupa, den goda maten, de fina stränderna. Det grekiska lynnet, alla var så trevliga.

Dessa små klapperstensstränder (badskor rekommenderas om man inte vill krypa upp ur havet!). Utflyktsmål som man inte bör missa, och som ni också rekommenderade oss, bland annat Diros Cave. Helt magiskt att glida fram i underjorden på en liten båt, funkade även med A-M. Och sedan Areopolis! En mycket gammal stad med smala gränder och många blomsterprydda balkonger. Det var svårt att se sig mätt på alla fina hus. Vi hann även med att besöka Agios Nikolaos där vi åt god mat på en restaurang i hamnen.

Ni var i Messinia 13 dagar och övernattade på tre olika platser. Vad är de bästa vs. de sämsta minnena?

BGIB: Det var mycket bra boende men med olika karaktär och det var ju så vi ville ha det. Kanske vår favorit var boendet nära Kardamyli som också är en jättetrevlig liten by.

Maten var helt fantastisk, inte en gång under vår hela vistelse blev vi missnöjda. Mycket färsk fisk. Helstekt gris eller kyckling på Taverna Melissa eller traditionell Grekisk husmanskost på Marias Taverna i Stoupa. Vi tyckte om maten, miljöerna, människorna, havet, värmen, bergen.

Stoupa och Kardamyli var trevligast tyckte vi. Chrani var kanske inte vår favorit även om huset vi bodde i var bra. Kändes som en typisk semesterort som var ganska död i oktober. Däremot gjorde vi flera mycket fina utflykter från Chrani som var spännande. Voidokilia Beach var en av dessa. Det var en helt otrolig plats som man inte får missa. Även städerna Pylos, Methoni och Koroni är spännande att besöka.

Tycker ni att ni hade tid att se allt och är färdiga med att utforska Peloponnesos eller kommer det att vara flera resor till halvön?

BGIB: Vi har inte sett allt vi har bara börjat att utforska Peloponnesos så det kommer nog att bli ett antal resor tillbaka igen. Just nu har vi en god vän och Yogalärare som fyller 60 år nästa år och letar efter ett ställe där hon kan samla hela sin familj. Där har Husigrekland en hel del att komma med som vi kan rekommendera henne.

Tack familjen Blohm! Det blir ett nöje att tipsa er om flera pärlor i området och träffa er i skuggan av en liten ouzo!

 

Nyttiga länkar

 

Instagram