Lättskött trädgård, magnifik utsikt över havet och Taygetos bergen

Hus

Säljes
250 000 €
129 kvm
Galleri
beskrivning

Ett hus med lättskött trädgård och magnifik utsikt över havet och Taygetosbergen, en plats där du och dina vänner kommer att trivas året om. Du har gångavstånd till Neochori med tavernor och en mini-marknad. Vill du åka till badstränderna så kan du välja Pantazi strand (7 km avstånd) eller Stoupas stränder (5 km avstånd).

pantazi strand peloponessos greklandPå bilden Pantazi stranden

Du väljer: sommarhus eller permanent boende: ”Jorden är rund, och den plats som kan synas som slutet, kan också vara början” (av Ivy Baker Priest)

Objekt ID: NT1809, Neochori, Mani

Enplanshus stenhus som underhålls med kärlek och omtanke samt med en smart planlösning vilken främjar gemensamma umgänge. Huset har en sammanlagd yta på 129 kvm varav 29 kvm är fördelat på ett kontor/gästrum med separat ingång. Kanske vill du satsa på att bygga en toalett/dusch här och hyra ut som studio?

Kop Hus Grekland utsikt havet

I huset hittar du (i öppen planlösning) ett modernt kök (2.85m x 3.45m) med en gas- och elektrisk spis samt ett vardagsrum (4,3 m x 5,44 m) med öppen spis. Vardagsrummet är tillräckligt stort för ett soffgrupp och en matbord. Du kan nå denna våning via en ingång från innergården (vy mot Taygetos) eller via en stor altan (vy mot havet).

Kop Hus Grekland utsikt havet

Mycket rymlig altan som även används under vintern då det även finns infravärme och vindskydd. Garanterat det bästa rummet i huset med 360-grader utsikt över det blå havet. Här finns plats för både matbord och soffgrupp.

Kop Hus Grekland utsikt havet

Från vardagsrummet, via en kort hall, och förbi ett stort badrum med dubbeldusch, leds du rakt till ett sovrum med separat badrum. På vänster sida av hallen hittar du ett mastersovrum med fantastisk vy mot havet. Båda sovrummen har stora och bekväma inbyggda garderober samt utgång till en balkong, tillräckligt bred för bord och stolar.

Kop Hus Grekland utsikt havet

Observera att i detta hus placerades elementen som i Sverige: under fönstret och inte (som är vanligast i Grekland) i mitten av rummet. Huset har tvåglasfönster som är väl isolerade. En ny mer effektiv centralvärmepanna installerades 2018 och har 10 års garanti. Det finns väl fungerande Internet och TV-satellit. Trädgården, likt huset, är välplanerad och erbjuder generösa relaxytor. Här hittar du kryddväxter, blommor samt frukt- och olivträd. Observera att kartan inte anger exakt läge utan visar endast område!

Kop Hus Grekland utsikt havet

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 2004
 • Boyta: 129 kvm
 • Tomt: 700 kvm
 • Strand: 5 km
 • Flygplats Kalamata: 60 minuter med bil

Observera att endast offerter kring 250 000 euro kommer att vara accepterade!

Om Peloponnesos

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos.

peloponnesos hus i grekland

Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Vill du läsa mer om landsdelens historia? Gå vidare till vår systersida: Guide till Peloponnesos eller läs mer om områden: Messinia.

Om Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 45 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

Stoupa peloponnesos grekland

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare.Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

info
 • 3 sovrum
 • 2 badrum
 • 129 kvm
 • 250 000 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård