Till salu renoveringsobjekt med bohemisk charm, 4200 kvm tomt och 115 olivträd

Hus

Säljes
160 000 €
144 kvm
Galleri
beskrivning

OBS! UNDER FÖRHANDLINGARNA!

Två hus: flera möjligheter! Till salu ett renoveringsobjekt med bedårande bohemisk charm, 4200 kvm tomt och 115 olivträd: ca 80 liter av utmärkt olivolja varje år! Ett utsikt som du ska längta efter och en hemlig trädgård som skänker lugn och ro och till våra stressiga själar.

Till salu renoveringsobjekt grekland

”Gardening is a kind of disease. It infects you, you cannot escape it. When you go visiting, your eyes rove about the garden; you interrupt the serious cocktail drinking because of an irresistible impulse to get up and pull a weed”. Lewis Gannit

Till salu renoveringsobjekt grekland

Objekt ID: EKJ1802, Tseria, Kalamata, Messinia Mani

Fastigheten ligger strax utanför den charmerande bergsbyn Tseria. Byn är byggd i en imponerande cirkulär grupp för bättre skydd mot eventuella attacker och, på grund av den fantastiska panoramautsikten, kallas för ”balkongen av Mani”.

Till salu renoveringsobjekt grekland tseriaPå bilden vy över Tseria

Från fastigheten når du det vackra Kardamyli och dess stränder på cirka 15 minuter. Vill du uppleva stadspuls så tar du dig till Kalamata på ca 45 minuter. Fastigheten består av två hus: en av dem rekonstruerades och renoverades i början av 1990, den andra byggdes för cirka 20 år sedan. Nuvarande ägare behöll de omsorgsfullt historiska detaljerna och charm i båda husen.

Till salu renoveringsobjekt grekland

Här kan du njuta ostörd av utsikten och tystnaden eftersom det är inte längre tillåtet att bygga hus i området. Idag finns det ingen väg till de båda husen men det är ett okomplicerat process att få vägen byggd.

Till salu renoveringsobjekt grekland

Fastigheten har egen solgenerator för el, solpaneler, kommunalt vatten samt egen vattentank med bergsvatten. Tomten på 4200 kvm består av 115 olivträd (för olivoljetillverkning), fyra träd med matoliver samt några mullbärsträd. Trädgården kring huset anlades i flera nivåer med mysiga stentrappor och stenytor.

Till salu renoveringsobjekt grekland

Om husen och tomten

Båda husen är på 72 kvm vardera (36 kvm per våning) och du kan ansöka om bygglov för att bygga ytterligare 60 kvm. Det betyder att du kan bygga ut de befintliga husen eller bygga ett nytt hus på 60 kvm. Mellan de båda husen finns en charmig stenlagd patio som du kan beskåda från en övre trappan som länkar husen. Lite som en egen medeltida borg.

Hus nummer 1 (cirka 20 år gammal)

Två öppna och ljusa rum på bottenvåningen, med utsikt över det skimrande blå Medelhavet och kombinerat kök/vardagsrum med en stor kamin på övervåningen. Övervåningen nås via en trapplucka eller via en separat ingång från trädgården.

Till salu renoveringsobjekt grekland

Hus nummer 2 (rekonstruerad och renoverad)

En kombinerad tvättstuga, toalett och duschrum på nedre våningen och ett sovrum med badrum och toalett på övervåningen.

Till salu renoveringsobjekt grekland

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: huvudhuset från början på 1900-talet, tillbyggt huset 1990
 • Boyta:  72 kvm + 72 kvm
 • Tomt: 4 200 kvm
 • Kardamyli: ca 12 km
 • Strand: ca 20 minuter bilresa
 • Flygplats Kalamata: 50 minuter med bil
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!

Till salu renoveringsobjekt grekland

Om området: Peloponnesos och Kardamyli

Kardamyli ligger 15 meter över havet och är en av södra Medelhavets bäst bevarade hemligheter. Vissa kallar Kardamyli för en “New Côte d’Azur” och här har du chansen att träffa berömda konstnärer och njuta av många kvällar med jazzmusik. Kristallklart blått vatten, majestätiska cypresser, vilda olivlundar och avlägsna snötäckta berg.

kardamyli hus grekland peloponnesos

Byns läge nära Taygetos bergsmassiv gör platsen idealisk som utgångspunkt för vandringar och cykelutflykter och Kardamyli besöks året om av både vandrare och badsugna turister.

kardamyli peloponnesoso grekland hus

En exklusiv, liten, oförstörd by som stoltserar med storslagna villor, förtrollande stenmaisonetter, frodiga trädgårdar, en pittoresk hamn och fantastiska stränder där du kan träffa en och annan känd skådespelare, filosof, forskare eller författare.

kardamyli peloponnesos grekland hus

Enligt Homeros var staden Kardamyli en av de sju städer som utlovades av Agamemnon till Achilles för att han skulle återuppta kampen under Trojanska kriget. Och oavsett om du tror eller inte tror på de mytologiska hjältarna så kommer du att njuta av den charmiga bergsbyn med en liten hamn, stränder, restauranger, bergsstigar och historiska ruiner.

kardamyli peloponnesos grekland hus

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare.Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

info
 • 3 sovrum
 • 2 badrum
 • 144 kvm
 • 160 000 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård