Till salu ett nybyggt hus, bungalow: bra köp för dig som längtar till Grekland och har mindre budget

Hus

Säljes
89 900 €
50
Galleri
beskrivning

Till salu ett nybyggt hus, bungalow i Peloponnesos: bra köp för dig som längtar till Grekland men har mindre budget. Utmärkt chans för dig som vill stegvis utveckla eget boende i Grekland: tomten är tillräckligt stort för att bygga en mindre hus till.

till-salu-hus-bungalow-grekland-mindre-budget Det första steget tar dig kanske inte dit du vill, men det tar dig från var du är och i rätt riktning.

Objekt ID EKJ1814, Neochori, Messinia Mani

Nybyggd bungalow med havsutsikt och en välskött trädgård: här kan du njuta av lugnet och plocka vindruvor från sovrumsfönstret.

till-salu-hus-bungalow-grekland-mindre-budget

Huset byggdes 2015 och består av (öppen planlösning) kök/vardagsrum, ett bekvämt badrum och ett sovrum med inbyggda garderober. Köksdelen är inte slutförd men alla el- och vatten elledningar är indragna och husets ägare kan slutföra arbetet (ingår inte i priset) enligt dina önskemål. Kostnad för detta hamnar på ca 1500- 3000 euro.

På den tomten finns även mindre verkstad/vedbo (cirka 2,5 x 2.4 meter) där ägaren idag installerat en tvättmaskin. Alla möbler (och tvättmaskin) ingår i försäljningspriset.

till-salu-hus-bungalow-grekland-mindre-budget Bungalowen har tvåglasfönster med måttbeställda myggnät samt A/C i vardagsrummet och sovrummet. Huset är perfekt för dig med en mindre budget: fastighetsskatten ligger på endast 150 euro per år och vattnet värms med hjälp av solceller.

till-salu-hus-bungalow-grekland-mindre-budget EKJ1814

I trädgården hittar du bland annat: citron-, oliv-, apelsin-, mandarin- och bananträd. Runt om huset finns fina vindruvor och om du vill så går det även att fixa parkeringsplats på den stenlagda pation framför huset.

till-salu-hus-bungalow-grekland-mindre-budget EKJ1814

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 2015
 • Boyta: 50 kvm
 • Tomt: 528,64 kvm
 • Närmaste livsmedel och taverna: 230 meter
 • Närmaste strand: Stoupa, 4,3 km
 • Flygplats Kalamata: ca 57 km

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 55 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

stoupa peloponnesos hus grekland

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

stoupa peloponnesosos hus grekland zorba

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare. Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

info
 • 1 sovrum
 • 1 badrum
 • 50
 • 89 900 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård