Till salu hotell i Grekland i det berömda Monemvasia: unik affärsmöjlighet

Hotell

Säljes
890 000 €
731 kvm
Galleri
beskrivning

Unik affärsmöjlighet: ett tvåstjärnigt hotell till salu i Monemvasia Grekland. Bara 150 meter till havet och 300 meter till centrum, här kommer du inte sakna gäster: Monemvasia är välbesökt av såväl grekiska som internationella turister. Staden är definitivt en av Greklands mest romantiska platser.

Objekt ID: OC837, Monemvasia, Peloponnesos region

Detta 2-stjärniga hotell, byggt på tre nivåer, har en total yta på 731 kvm, och omfattar 20 rum samt 37 bäddar. Det byggdes 1980-81 och rekonstruerades successivt 2003, 2006, 2007 och 2011.

Alla rum har härliga moderna möbler, badrum, TV, minibar / kylskåp, luftkonditionering, värme och härliga balkonger (rummen på andra våningen med fantastisk panoramautsikt över havet). Några av rummen på andra våningen har även öppen spis. Allt möblemang ingår i priset.

I hotellet finns också en reception (placerad vid ingången) och ett öppet frukostområde / sittområde med en vacker stor öppen spis i marmor samt en bar med franska dörrar som leder ut till en liten balkong. På denna våningen finns också en uteplats med bekväm sittgrupp för de varma och soliga sommardagarna. På bottenvåning finns kök och tvättstuga.

Om Monemvasia

Monemvasia i Peloponnesos är en befäst bysantinsk liten stad som ligger på en klippa i havet, 400 meter från land. Halvön är kopplad till fastlandet med en landtunga på 200 meter och här kan du både vandra, äta och sova.

Stadens namn kommer från två grekiska ord: mone och emvasia, som betyder ”en ingång”. Staden grundades på 500-talet och blev en mycket viktig hamn bl a för Mistras, och förblev under bysantinskt styre i nästan 700 år. Klippan är ett av Greklands mest imponerande och kända landmärken.

Från 1971 byggde man en bro från fast landet och det var början till stadens ”återuppståndelse”. Denna medeltida bosättning är alltså på nytt bebodd och det vimlar av mysiga gränder, kaféer och små hotell. Besök gärna sidan om event i Monemvasia.

Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Vill du läsa mer om landsdelens historia? Gå vidare till vår systersida: Guide till Peloponnesos.

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare. Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”.

 

 

info
  • 20 sovrum
  • 20 badrum
  • 731 kvm
  • 890 000 €
  • Peloponnesos region
Egenskaper
  • Havsutsikt
  • Pool
  • Strandnära
  • Trädgård