Till salu ett företag inom turistbranschen i Grekland eller två semesterhus: satsa på Peloponnesos!

Hus

Säljes
400 000 €
268 kvm
Galleri
beskrivning

Ett perfekt tillfälle för dig som villa satsa på ett företag inom turistbranschen i Grekland: till salu ett företag eller två semesterhus i Peloponnesos. Husen ligger 5-10 minuters bilresa till mataffärer, tavernor och stränderna i Stoupa, Agios Nikolaos eller Kardamyli.

till-salu-foretag-turistbranschen-grekland-peloponnesosEn perfekt destination för turister som söker lugnet och balansen med en fantastisk vy över havet och Taygetos från båda husen!

till-salu-foretag-turistbranschen-grekland-peloponnesosObjekt ID: EKJ1825, Neochori, Messinia Mani

Fastigheten består av ett färdigbyggt hus på 142 kvm som redan idag ligger på hyresmarknaden (se bilder, beskrivning och priser under länken) samt ett hus för slutförande på 126 kvm som kan vara en ägarbostad eller ett extra investeringsobjekt.

Huset för slutförande behöver en investering på ca 25000 euro för att vara klar och slutförandet kan ordnas av nuvarande ägare. Det tar ca 2 månader för att få jobbet klart.

I det färdiga huset finns 3 sovrum, 2 badrum, öppen planlösning med kök/vardagsrum (se inomhusbilder under länken här) och i huset för slutförande finns plats för 2 sovrum, 2 badrum/toalett, öppen planlösning med kök/vardagsrum. NOTERA: det färdiga huset säljs inklusive möbler!

till-salu-foretag-turistbranschen-grekland-peloponnesosBåda husen har generösa terasser och varje av de har egen parkeringsplats samt förvaringsplats under terrasserna. Vill du satsa på en pool till anläggningen: räkna med en kostnad på ca 20000-30000 euro.

till-salu-foretag-turistbranschen-grekland-peloponnesosI det färdiga huset finns idag tvåglasfönster i aluminium, A/C enheter, öppen spis samt indragna anslutningar för centralvärme. Vatten värms med hjälp av solpaneler och det finns även en extra vattentank på 1000 liter (bilder under länken). Fastighetsskatten för båda husen hamnar i nuläget på ca 400 euro per år.

till-salu-foretag-turistbranschen-grekland-peloponnesos Vi kan så klart hjälpa dig att hitta lokala bygg- och arkitektföretag som du kan anlita för jobbet. Du och din familj kan styra över hur mycket jobb ni vill göra själva eller om ni önskar er att få nyckelfärdigt förslag. Se nedan exempel på arbetet som kan utföras av lokala företag och läs gärna om våra partners här.

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 2018
 • Boyta: 268 kvm (142 kvm: det färdiga huset+126 kvm: huset för slutförandet)
 • Tomt: 900 kvm (500 kvm kring det färdiga huset+ 400 kvm kring huset för slutförande)
 • Närmaste mataffär: ca 900 meter i Neochori och en större ca 3 km i Stoupa
 • Närmaste strand: ca 3,5 km Stoupa och ca 7 km Pantazi i Agios Nikolaos
 • Närmaste taverna: ca 900 meter, Neochori. Flera vid stranden i Stoupa och i Agios Nikolaos
 • Kalamata: ca 47 km
 • Kalamata flygplats: ca 57 km
 • Aten flygplats: ca 310 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

stoupa strand peloponneses kop hus i grekland

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

stoupa grekland zorba hus i grekland

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras. Eller så kan du bara sitta på stranden och titta på Det Stora Blå…

strand kalogria stoupa pelopones grekland

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller fyll i Intresseanmälan för köpare. Du kan även nå mig på 0046-703247949. Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

info
 • 5 sovrum
 • 4 badrum
 • 268 kvm
 • 400 000 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård