Teckningskurs, skrivarkurs eller bara vara och grilla med vänner: kom till Grekland och Stoupa

Hus

För grupper
75 €/natt
Galleri
beskrivning

Teckningskurs, skrivarkurs, musikklubben eller bara vara och grilla med vänner: kom till Stoupa i Peloponnesos och hyr boende i Elektras fridfulla hus! Strandnära i ett lugnt område: husen har gott om utrymme för att umgås och en magisk trädgård som inbjuder till lek samt en vacker pool omringad av växter.

Teckningskurs skrivarkurs Stoupa Grekland

Du vet alla samtalen och små planeringarna, de filosofiska diskussionerna som du, din familj och dina vänner aldrig har tid med? Eller den semester som du och din väninna lovade varandra för ett tag sedan? Här hittar du allt du behöver: trädgård med inhägnat område, doften av kryddor och olivträd, grillytor och lusthus.

Fyra minuters promenad till sandstrand och tavernor samt fem minuter till en välsorterad supermarket. Du kanske vill lära dig dansa Zorba eller starta med yoga och meditationer? Både vi och ägaren är självklart öppna för era önskemål och kan säkert komma med förslag kring det praktiska.

Teckningskurs skrivarkurs Stoupa Grekland

Objekt ID ET1809: ”Elektras kryddiga hem”, Stoupa, Messinia Mani

Anläggningen ”Elektras Hem” består av två stenhus i Manistil som byggdes i en charmerande olivlund. Varje hus består av två olika typer av boende: en lägenhet med ett sovrum och en studio. Samtliga med egna ingångar, generösa balkonger och ett stort vardagsrum.

Teckningskurs skrivarkurs Stoupa GreklandBoenden är bekväma, smakfullt inredda och har bekväma även bäddsoffor i vardagsrummen.

 • Lavendel och Timjan: lägenheter på ca 60 kvm med ett sovrum och två bäddsoffor i vardagsrummet
 • Mynta och Basilika: studios på ca 40 kvm med en avskild yta för dubbelsäng och en bäddsoffa i vardagsrummet

”Dofterna samlas, och luften blir tung, ta mig till havet och stanna tills natten blir dag” av Peter Lundblad och med en hälsning från oss till dig.

Teckningskurs skrivarkurs Stoupa Grekland

På bilden solnedgång Stoupa stranden ca 4-6 minuter promenad från husen

Rekommenderade tider

Komplexet är öppet för bokningar från maj till oktober men vi rekommenderar, med tanke på avskildhet, att överväga gruppbokningar från slutet av september och under hela oktober samt från slutet av mars till slutet av maj. Under denna perioden undviker ni den största hettan och den största turistruschen. Nedan visas medeltemperaturen under hela året. (källa).

mild väder Kalamata, boka kickoff i Grekland

Vi hjälper er så klart med bokning av boende under samtliga perioder.

Övrig information

I husen hittar ni allt som kan tänkas behövas: fullständigt husgeråd, spis, kyl, frys, kaffebryggare, brödrost och hårtork. Utmärkt internetuppkoppling och tv med usb-port. Till restauranger och tavernor, samt en utmärkt supermarket är det gångavstånd och bilen parkerar du bekvämt på området.

Priser för hela anläggningen per vecka för grupper

 • Maj och oktober: 2205 euro
 • Juni, juli och 16:e till 30:e september: 2460 euro
 • Augusti och 1:a till 15:e september: 2710 euro

Betalnings- och avbokningsvillkor

Priser inkluderar daglig städning och användning av luftkonditionering. Ni betalar 20 % deposition via banköverföring och resterande belopp vid ankomst via bankkort och ni kan avboka er reservation utan avgift en månad före ankomst. Avbokar ni senare än så återbetalas inte depositionen. Observera att kortaste vistelse för enskilda bokningar är 5 dagar och för gruppbokningar 7 dagar. Planera din vistelse i förväg: komplexet är populärt!

Förslag på aktiviteter

Vi samarbetar med grekiska entreprenörer i området och under länken här kan du läsa mer om aktiviteter som vi kan hjälpa dig med eller mejla till oss och berätta om dina önskemål.

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

stoupa grekland zorba hus i grekland

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!

stoupa grekland strand peloponnesos hus i grekland

Resa till Stoupa

Under perioden mars till oktober kan du flyga direkt till Kalamata från Stockholm eller Köpenhamn (kolla tider på Aegean). Väljer du att komma till Stoupa under perioden november – februari där det inte går direktflyg till Kalamata flygplats från Skandinavien kan du välja Aten som flygdestination och då behöver du räkna med cirka 3,5 timmes bilresa från Atens flygplats, vi hjälper er så klart med transfer om ni önskar det.

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se, fyll i bokningsformuläret eller ring upp mig på 0046- 703 247 949

info
 • 75 €/natt
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård