Semester för historieälskare i Grekland? Hyr lägenhet i Stoupa

Lägenhet

Uthyres
50 €/natt
Galleri
beskrivning

Semester för historieälskare i Grekland? Hyr en lägenhet eller studio vid stranden i Stoupa och planera korta resor till närliggande sevärdheter! För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo med lokalbefolkningen!

Objekt ID: UST1865, ”Kellys Apartments”, Stoupa, Messinia Mani

Kelly lägenheter ligger bara några meter från den omtyckta sandstranden Kalogria. En kort promenad tar dig till strandpromenaden i Stoupa med alla restauranger och butiker där du även kan hyra en bil för att göra dagliga utflykter!  Ett bra mellanklasshotell byggt på 80-talet. Boendet är självhushåll men under sommaren finns frukost att köpa på Kalogria Hotell som ligger strax intill. Närmsta livsmedelsbutik ligger ca 200 m från hotellet.


I detta två våningars stenhus finns 2 större lägenheter med 2 sovrum och plats för 4 personer samt 6 studios (1-rums lägenhet) med plats för 2-3 personer. I byggnad intill finns ytterligare 2 större lägenheter med 2 sovrum och plats för 4 personer samt veranda – perfekt familjelägenhet. Alla lägenheter har air condition och städas två gånger per vecka. I priset ingår handduks- och sängkläder byte varje tredje dag. På gårdsplanen finns parkering för hotellets gäster.

Betalningsvillkor

Vid bokning betalar du 30 % i depositionsavgift som är återbetalningsbart om avbokning sker senast 60 dagar innan ankomst. Inbetalning sker via banköverföring. Observera att till detta objektet tillkommer turistskatt: 50 cent per person och natt.

Priser per natt

  • Studios (2-3 personer):

Perioden 20 juli – 15 aug 60 Euro per dygn. Övrig tid på året 50 Euro/dygn.

  • Lägenheter (4 personer):

Perioden 20 juli – 15 aug 70 Euro per dygn. Övrig tid på året 60 Euro/dygn.

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 45 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

strand stoupa peloponnesos grekland

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

Intresserad? Kontakta mig på info@husigrekland.se eller fyll i formuläret på sidan, kom ihåg att ange objektid vid bokningen! Vill du ha mer information kring själva processen att hyra hus eller lägenhet via Hus i Grekland lär igenom FAQ ”För dig som vill hyra i Grekland”.

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!

Testa lokala aktiviteter

Vi samarbetar med grekiska entreprenörer och ständigt uppdaterar informationen med olika paket och erbjudanden. Läs mer på sidan ”Hitta aktiviteter i Grekland och Mani”. På bloggen berättar vi också om intressanta platser i närområdet: ”Tips om Peloponnesos”.

Resa till Stoupa

Under perioden mars till oktober kan du flyga direkt till Kalamata från Stockholm eller Köpenhamn (kolla tider på Aegean). Väljer du att komma till Stoupa under perioden november – februari där det inte går direktflyg till Kalamata flygplats från Skandinavien kan du välja Aten som flygdestination och då behöver du räkna med cirka 3,5 timmes bil- eller bussresa från Atens flygplats.

semesterhus peloponnesos kalamata

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller fyll i formuläret på sidan, kom ihåg att ange objektid vid bokningen! Vill du ha mer information kring själva processen att hyra hus eller lägenhet via Hus i Grekland lär igenom FAQ ”För dig som vill hyra i Grekland”.

info
  • 2 sovrum
  • 1 badrum
  • 50 €/natt
  • Messinia Mani
Egenskaper
  • Havsutsikt
  • Pool
  • Strandnära
  • Trädgård