Stenhus i närheten till Kardamyli, imponerande utsikt över havet och drömträdgård

Hus

Säljes
165 000 €
68 kvm
Galleri
beskrivning

OBS! Under förhandlingarna!

Charmerande stenhus i närheten till Kardamyli, med imponerande utsikt över havet och Taygetos samt en välplanerad drömträdgård i flera nivåer. I trädgården växer aprikoser, persikor, nektariner och plommon. Du hittar här även goda avokado, grapefrukt, mandarin och apelsinträd. Uteplatserna skyddas av vackra vinrankor med välsmakande druvor: ett paradis för dig som gillar självhushåll!

Stenhus Kardamyli utsikt havet dromtradgard

Terassen bjuder på enastående vy över Medelhavet: här kan du praktisera yoga, meditera eller placera ditt konstnärsstaffli för att avspegla den vackra utsikten. ”All konst är en efterapning av naturen”, Seneka.

TILL SALU Stenhus Kardamyli utsikt havet dromtradgard

Objekt ID: MP20549, Exochori, Messinia Mani

Den traditionella bergsbyn Exochori ligger på nordvästra sluttningen av Taygetos, på en höjd av 500 meter och 8 km från Kardamyli och var känd som Androuvitsa fram till 1932. Androuvista var inte bara en by utan en nyckelregion för att gå från Lakonia till Messinia genom ”Royal Road”. Idag är Exochori, som ligger på kanten av Viros ravin ett idealiskt resmål för bergsturism och aktiviteter som vandring eller cykling.

Stenhus Kardamyli utsikt havet dromtradgard

På bilden: stig till fastigheten från byn

Mer än sjuhundra växtarter utgör regionens speciella flora och erbjuder skydd för sällsynta arter av vilda fåglar och djur. I byn hittar du ett pensionat och logi för agroturism, samt fyra tavernor där det serveras genuin grekisk, lokalt odlad mat.

Om huset och tomten

I detta tvåvånings hus på 68 kvm hittar du på bottenvåningen ett modernt och smakfullt inrett kök med köksö, vedkamin, ett mastersovrum och ett generöst badrum med både dusch och badkar.

TILL SALU Stenhus Kardamyli utsikt havet dromtradgard

En vacker trätrappa leder dig till övervåningen och ett mysigt vardagsrum som har utgång till en stor terass: fastighetens levande målarduk med magnifika solnedgångar och vy över Taygetos bergstopparna.

Stenhus Kardamyli utsikt havet dromtradgard

Husets vatten värms av solpaneler och det finns även en vattenreservoar med bergsvatten. I den välskötta trädgården med många avskilda viloplatser hittar du även ett uthus som lätt kan göras om till en gäststuga eller arbetsstudio.

Stenhus Kardamyli utsikt havet dromtradgard

Hela trädgården kan betraktas som ett extra rum i den gröna och soliga miljön: här du hittar utegrill, utedusch, köksväxter, tre apelsinträd samt:  päron, äpple, plommon, aprikos, persika, nektarin, körsbär, avokado, mandarin, citron, granatäpple, grapefrukt, vindruvor.

Stenhus Kardamyli utsikt havet dromtradgard

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 2015
 • Boyta: 68 kvm
 • Tomt: 650 kvm
 • Strand: 10 minuter bilresa
 • Flygplats Kalamata: 60 minuter med bil

Observera att nuvarande ägare är öppna för offerter kring deras önskade pris!

Stenhus Kardamyli utsikt havet dromtradgard

Om området: Peloponnesos och Kardamyli

Kardamyli ligger 15 meter över havet och är en av södra Medelhavets bäst bevarade hemligheter. Vissa kallar Kardamyli för en “New Côte d’Azur” och här har du chansen att träffa berömda konstnärer och njuta av många kvällar med jazzmusik. Kristallklart blått vatten, majestätiska cypresser, vilda olivlundar och avlägsna snötäckta berg.

vy over kardamyli via husigreklandse 2

Dess läge nära Taygetos bergsmassiv gör platsen idealisk som utgångspunkt för vandringar och cykelutflykter och platsen besöks året om av vandrare.

Kardamyli old town via husigreklandse

En exklusiv, liten, oförstörd by som stoltserar med storslagna villor, förtrollande stenmaisonetter, frodiga trädgårdar, en pittoresk hamn och fantastiska stränder där du kan träffa en och annan känd skådespelare, filosof, forskare eller författare.

kardamyli strand via husigreklandse 2

Dess läge nära Taygetos bergsmassiv gör platsen idealisk som utgångspunkt för vandringar och cykelutflykter och platsen besöks året om av vandrare.

kardamyli strand via husigreklandse 3

Enligt Homeros var staden Kardamyli en av de sju städer som utlovades av Agamemnon till Achilles för att han skulle återuppta kampen under Trojanska kriget. Och oavsett om du tror eller inte tror på de mytologiska hjältarna så kommer du att njuta av den pittoreska staden med en liten hamn, stränder, restauranger och bergsstigar.

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare.Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

 

info
 • 1 sovrum
 • 1 badrum
 • 68 kvm
 • 165 000 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård