Romantisk semester i Grekland? Hyr en villa i Peloponnesos

Hus

Uthyres
160 €/natt
Galleri
beskrivning

Planerar du romantisk semester i Grekland? Glöm öarna och upptäck Peloponnesos! Hyr en villa ”Couples” vid havet i Stoupa. Här kan ni skämma bort varandra och glömma vardagen. Daglig städning ingår i priset så ni kan bara fånga kvällar och dagar!

Ni bor med havet som granne och har flera tavernor och små stränder ett stenkast bort. En kort promenad tar er till strandpromenaden i byn Stoupa med alla restauranger och butiker.

Objekt ID: UST1861, villa ”Couples”, Stoupa, Messinia Mani

Ett lyxigt boende som är perfekt för par som vill skämma bort varandra i romantikens tecken. ”Att stanna upp ett ögonblick emellanåt kan vara den enda möjligheten att orka gå vidare” av Olle Wedholm. Vill ni semestra i ett större sällskap? Ett gäng väninnor som vill trots allt ha lite avskildhet? Hyr granhuset villa ”Friends” med plats för ytterligare fyra eller sex personer.

stoupa peloponneos grekland

Stoupa by night

Betalningsvillkor

För dessa hyresobjekt tillämpas två olika prismodeller. En med det lägre priset som betalas omgående vid bokningen och är inte återbetalningsbart vid avbokning (Modell 1) eller ett högre pris (Modell 2) som är återbetalningsbart om avbokning sker senast 60 dagar innan ankomst, men där man betalar en depositionsavgift på 30% av totalpriset. Inbetalning sker via banköverföringar.

Pris per natt

Modell 1 (inte återbetalningsbart)
20 Juli – 31 Augusti 200 Euro
Oktober och Maj 160 Euro
Övrig tid på året 180 Euro

Modell 2 (återbetalningsbart)
20 Juli – 31 Augusti 220 Euro
Oktober och Maj 180 Euro
Övrig tid på året 200 Euro

Om huset

Huset har utformats enligt gamla Feng Shui riktlinjer samt utifrån olika önskemål från gästerna och med naturliga harmoniska bygg- och dekormaterial.

Villan har två terrasser där ni kan njuta av solen och beundra utsikten. Den största terrassen nås från vardagsrummet genom dubbla altandörrar och vetter mot havet. En stig leder ner härifrån till jacuzzin på klippkanten. Den andra terrassen vetter ut över bukten och har dubbla altandörrar från vardagsrum och från sovrum.

 • Vardagsrummet med öppen spis har altandörrar på båda terrasser. Inredningen är fyllig och harmonisk med en stark ”naturlig” känsla som genereras av en kombination av stenmurar, golv och tak i trä samt möbler. Det finns också TV och CD-DVD-system.
 • Köket är i en alkov av rummet och är fullt utrustat med diskmaskin, spis / ugn, kylskåp, vattenkokare, cafetierre etc.
 • Badrummet har ett full-size massagebad med dusch och är smakfullt inrett med trädetaljer och en blandning av putsade väggar och stenväggar. Här finns också tvättmaskin med torktumlare.
 • Sovrummet, liksom vardagsrummet, har en kombination av golv och tak i trä med både sten och gipsväggar. En dubbel altandörr leder till terrassen. Här finns ett litet säkerhetsskåp för kontanter, värdesaker och pass.

Övriga fakta du borde veta om

 • Daglig städning ingår
 • Inköp och matlagning kan tillhandahållas mot en extra kostnad
 • Gästerna ombeds särskilt att övervaka ev barn hela tiden, särskilt när balkonger, terrasser, bad, trappor berörs
 • Husdjur är inte tillåtna

Extra tillval

Vill ni optimera upplevelse så finns det möjlighet att boka in följande behandlingar:

 • massage 40 euro
 • ansiktsbehandling 30 euro

Samtliga behandlingar utförs på platsen i villan.

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 45 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

hur hus i grekland peloponnesos

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Manitorn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Manitorn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden . För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo med lokalbefolkningen!

Andra alternativ:

 • Vad sägs om att lära sig dyka och upptäcka en värld under vatten? För mer information kontakta Dive Code i Stoupa
 • Vill du testa olivoljeprovning? Besök Bläuel fabriken: här får du veta allt om olivoljeframställning samt om alla dess hälsofördelar. Mer information hittar du här.

Väljer du att komma till Stoupa under perioden november-april där det inte går direkt flyg till Kalamata flygplats från Skandinavien kan du välja Aten som flygdestination och då behöver du räkna med cirka 3,5 timme bilresa från Aten flygplats, läs mer på bloggen.

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller fyll i formuläret på sidan, kom ihåg att ange objektid vid bokningen! Vill du ha mer information kring själva processen att hyra hus eller lägenhet via Hus i Grekland lär igenom FAQ ”För dig som vill hyra i Grekland”.

info
 • 1 sovrum
 • 1 badrum
 • 160 €/natt
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård