Satsa på retreatkoncept: köp renoveringsobjekt i en vacker bergsby i Mani, Grekland

Hus

Säljes
250 000 €
300 kvm
Galleri
beskrivning

Satsa på retreatkoncept: köp renoveringsobjekt i en vacker bergsby i Mani, Grekland och utveckla ett vinnande företagskoncept! Huset ligger strax efter en av byns kyrkor vilket innebär att ingen kan bygga ett hus framför dig och förstöra den magnifika utsikten över Medelhavet!

retreat-kop-renoveringsobjekt-grekland

Objekt ID: EKJ1810, Kastania, Messinia Mani

Huset byggdes 1813 och är totalt på 300 kvm. Huset ligger bara några minuter promenad från torget och är granne med ett nyrenoverat hotell, Villa Kastania (ett strålande exempel på renoveringsarbete!).

Huvudhuset består av två våningar och nås från den charmiga stenlagda grinden som går igenom byn.

retreat-kop-renoveringsobjekt-grekland

Bakom ett vackert stenvalv och grönfärgad metalldörr hittar du en trevlig stenlagd patio med grönskande växter och utsikten över Taygetos och havet.retreat-kop-renoveringsobjekt-grekland

Huvudhuset har för nuvarande 4 sovrum, ett kök och två badrum. Från den stora balkongen på övervåningen och takterrassen på översta våningen har du magnifik utsikt över hela byn och området.

retreat-kop-renoveringsobjekt-grekland

Under huvudhuset finns två stora källarrum (det finns en trappa mellan källaren och huvudhuset) som tidigare har använts för förvaring av mat och djur: låt fantasin flöda och utmana din entreprenörssjäl!

retreat-kop-renoveringsobjekt-grekland

Direkt i anslutningen till källaren finns en liten trädgård med diverse frukt och det är här som du kan parkera bilen.

retreat-kop-renoveringsobjekt-grekland

Fastigheten behöver återställas och moderniseras, de nuvarande ägarna bor i huset, så vatten och el är anslutna och i det enkla köket finns även tvättmaskin.

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 1813
 • Boyta: 300 kvm
 • Tomt: 400 kvm
 • Närmaste strand: Stoupa 8 km, Kardamyli 15 km
 • Flygplats Kalamata: 62 km
 • Observera: kartan inte anger exakt läge utan visar endast område!

Om området: Kastania, Mani, Peloponnesos

Kastania eller Kastanea är en av de äldsta och mest pittoreska bergsbyarna Mani. Byn ligger ca 550 meter över havet, 50 km sydost om Kalamata och 15 km från Kardamyli. Kastania har ca 100 invånare men under senaste åren har allt fler turister hittat till den dolda byn.

Kastania peloponnesos grekland

Speciellt under den varma sommaren: här är temperaturen mycket mer behaglig och de två lokala tavernorna serverar äkta genuin grekisk mat i skuggan av ett gammalt valnötsträd. Många stressade européer som letar efter retreatkoncept väljer också att investera i Kastania. Bra wifi och utmärkt service från lokala odlare och säljare: här kommer fruktbilar, brödbilar, pastabilar, fisk- och köttbilar ca 2 gånger i veckan.

Kastania peloponnesos grekland

Kastania ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är också den enda delen av Grekland som aldrig riktigt erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här.

Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Kastania är känd inte bara för sina bysantinska kyrkor med välbevarade väggmålningar men även från årliga Kastania Chestnut Festival i oktober. Då dansas här, skålas med ouzo och grillas kastanjer natten lång!

kastania peloponnesos greklandCirka 8 km från Kastania ligger den populära byn Stoupa med två härliga och sandiga gyllene stränder samt en mängd tavernor och pubar.

stoupa strand peloponensos hus grekland

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare. Du kan även nå mig på 0046-703247949. Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

info
 • 4 sovrum
 • 2 badrum
 • 300 kvm
 • 250 000 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård