I Peloponnesos: till salu en intressant fastighet med flera hus och stor utvecklingspotential

Hus

Säljes
299 000 €
246 kvm
Galleri
beskrivning

Välkommen till Grekland och soliga Peloponnesos: till salu en intressant fastighet med flera hus och stor utvecklingspotential! Fastigheten ligger i utkanten av en traditionell grekisk by Kato Doloi och har en helt enastående panoramautsikt över Medelhavet och Taygetos.

peloponnesos-salu-fastighet-hus-utvecklingspotential De närmaste stränderna ligger bara några kilometer från husen och bilden nedan är tagen i slutet av september vid den omtyckta stranden Santova.

santova strand peloponnesos grekland husEtt perfekt tillfälle för dig som vill ändra ditt sätt att leva: ”Det enda sättet att bli av med lockelse är att ge efter för den.” –Oscar Wilde.

peloponnesos-salu-fastighet-hus-utvecklingspotential Objekt ID: EKJ1815, Kato Doloi, Avia

Fastigheten är omgiven av olivlundar och består av två helt renoverade hus, ett workshop/förvaringshus och två tomter, varav den ena köptes för att skapa parkeringsmöjligheter. För den andra tomten finns bygglov på upp till 120 kvm.

peloponnesos-salu-fastighet-hus-utvecklingspotentialI ett av husen, sedan sju år tillbaka, bedrivs året runt en uthyrningsverksamhet. Det första huset används som boende av ägaren och i det tredje har du möjlighet att öppna en snickar-, måleri, keramik- eller spinnverkstad. I båda husen finns snabb internet via fiberoptik. Perfekt match: slow food, slow living och snabb WiFi!

peloponnesos-salu-fastighet-hus-utvecklingspotential

Uthyrningshus (Main House): tomt 527,54 kvm, tvåvåningshus 136,82 kvm, annex 12 kvm

Vackert och omsorgsfullt renoverat: här kombineras moderna faciliteter med en antik charm och äldre detaljer.

 • På övervåningen bedrivs idag en framgångsrik uthyrningsverksamhet: ett sovrum, ett badrum, ett stort vardagsrum med frukostbar. Ett utgång till en stor och bekväm veranda där du kan beskåda spektakulära solnedgångar. Köket med tvättmaskin och en extra badrum med dusch och toalett finns i ett annex på 12 kvm (ca 1,5 meter från huset).
 • På nedervåningen finns (nästan färdig) en lägenhet till med: ett sovrum, ett kök, ett badrum och ett stort vardagsrum. Lägenheten på nedervåningen har en separat ingång men det finns även en interntrappa mellan båda våningarna. Även denna lägenhet har en stor egen veranda. Båda lägenheterna har vattenburen golvvärme (vatten värms med solceller) samt A/C för både kall och varm luft.

Trädgården är inhägnad och terrasserad med åtta producerande olivträd, kryddväxter och buskar. Trädgården är stor nog för att bygga pool om du skulle önska det. Här hittar du också ett uthus där det idag finns en stor vattentank (reserv) och oljepump. Klicka här för beskrivning och priser för uthyrning.

Ägarboende (Stellas House): tomt 79,52 kvm, tvåvåningshus 98 kvm

Ett fullständigt renoverat och moderniserat traditionellt byhus med bibehållna originaldetaljer och fantastiskt utsikt över havet och byn.

 • På övervåningen finns ett bekvämt kök med värmekamin och plats för mindre frukostbord, ett vardagsrum som kan användas som kontor eller extra sovrum samt utgång till en större veranda. På verandan finns plats för både odlingar och matbord.
 • Nedervåningen (som också har en egen ingång) nås via en fin trädtrappa. Här hittar du ett stort sovrum med inbyggda garderober, en stor hall med plats för förvaring samt  ett badrum med badkar och tvättmaskin. Härifrån har du utgång till en skuggig innergård/veranda.

Workshop, byggtomt och asfalterad parkeringstomt

 • Mellan de två husen finns ett förvaringshus/workshop på ca 20 kvm (med el- och vatten indraget) där idag finns vattentank och pump. Här finns mycket plats för dig som vill ha en egen verkstad: huset har en ingång från Stellas Hus och en från parkeringstomten (221,34 kvm) som också ingår i priset.
 • Till fastigheten hör även en byggtomt på 81,5 kvm som har bygglov för hus på 120 kvm: maisonette 60 kvm på varje våning. Du kan så klart anlägga en trädgård här och odla dina egna grönsaker: valet är ditt!

Övriga fakta du borde veta om

 • Boyta: 246 kvm
 • Tomt: 909,90 kvm
 • Närmaste stränder: Kitries (7 km), Santova (5,4 km), Ritsa (17 km)
 • Närmaste samhällen: Kitries (7 km), Kardamyli (17 km), Kalamata (25 km)
 • Flygplats Kalamata: 35 km
 • Flygplats Aten: 290 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område

Om Peloponnesos och Kato Doloi

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos.

Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Vill du läsa mer om landsdelens historia? Gå vidare till vår systersida: Guide till Peloponnesos.

hus grekland peloponnesos kato doli

Káto Doloí ligger 319 meter över havet, en av de få grekiska byarna där inströmning av turister är på ”lagom” nivå. Byn är en del av en grupp byar med samma namn: Doloi-byarna. Traditionella grekiska byar med familjedrivna bybutiker som ibland fungerar som tavernor och där det under sommaren bjuds på hemlagade souvlaki och färskt bröd.

Till byarna kommer dagligen bilar som säljer allt från fisk, bröd till grönsaker och hemlagad pasta. Enastående vyer, lugnet och flera vandringsleder samt näravstånd till både Kalamata och Kardamyli gör Doloi-byarna intressanta för allt fler utländska köpare.

Norr om Káto Doloí ligger Kalamata, en hamnstad med närmare 70 000 invånare, vilket gör den till Peloponnesos näst största. Områdena runt staden är rika på mytologisk historia och det finns flera platser som är specifikt utpekade i Homeros Iliaden. Det finns även många historier om lokala hjältar och platser som till exempel när Aristomenis bekämpade Spartanerna. Mer information om Kalamata hittar du under länken här.

kardamyli hus grekland peloponnesos

Söder om Káto Doloí ligger Kardamyli. Byns läge nära Taygetos bergsmassiv gör platsen idealisk som utgångspunkt för vandringar och cykelutflykter och Kardamyli besöks året om av både vandrare och badsugna turister. Vissa kallar Kardamyli för en “New Côte d’Azur” och här har du chansen att träffa berömda konstnärer och njuta av många kvällar med jazzmusik. Kristallklart blått vatten, majestätiska cypresser, vilda olivlundar och avlägsna snötäckta berg.

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare. Du kan även nå mig på 0046-703247949. Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

info
 • 3 sovrum
 • 3 badrum
 • 246 kvm
 • 299 000 €
 • Messinia Avia
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård