Parsemester på Peloponnesos? Hyr villa nära stranden i Stoupa!

Hus

Uthyres
160 €/natt
Galleri
beskrivning

Parsemester på Peloponnesos i Grekland? Hyr villa nära stranden i underbara Stoupa! Här kan ni skämma bort varandra och glömma vardagen och vi kan nästan garantera spektakulära solnedgångar.

Daglig städning ingår i priset så ni kan bara fånga kvällar och dagar! Ni bor med havet som granne och har flera tavernor och små stränder ett stenkast bort. En kort promenad tar er till strandpromenaden i byn Stoupa med alla restauranger och butiker. Nedan vyn från havet mot huset.

Objekt ID: UST1863, villa ”Pirgos”, Messinia Mani

Skäm bort varandra med den goda maten på lokala familjeägda restauranger eller ta ett glas lokalt vin i solnedgången. Promenera hand i hand på stränderna, ta en lättare waking på berget eller testa att lära er dyka i det lokala dykningscentret. Villa ”Pirgos” är perfekt ställe för par som vill ”hämta andan” från vardagen: ”Naturen – där ser man skönheten. Vi ser hur vackert det är. Men det finaste som är skapat, det ser vi inte. Det är människan” av Joralf Gjerstad.

Vill ni semestra i ett större sällskap? Ett gäng väninnor som trots allt vill ha lite avskildhet? Hyr grannhuset villa ”Friends” med plats för sex personer eller villa ”Couples” med plats för två personer med samma höga standard som ”Pirgos”. Kom ihåg att det alltid finns möjlighet att få in en extra säng till både ”Pirgos” och ”Couples”, om du så önskar. På bilden nedan Kalogria stranden.

strand kalogria stoupa pelopones greklandPriser per natt och betalningsvillkor för korttidsuthyrning

 • 20 Juli – 31 Augusti 200 Euro
 • Oktober och Maj 160 Euro
 • Övrig tid på året 180 Euro

Vid bokning betalar du 30 % i depositionsavgift som är återbetalningsbart om avbokning sker senast 60 dagar innan ankomst. Inbetalning sker via banköverföring. Observera att i detta objekt tillkommer ingen turistskatt!

Hyr huset 1,3 eller 6 månader

Från sista oktober till första april kan du hyra huset per månad. Priset offereras på begäran. Notera: I priset kommer ingå WiFi men inte städning (vi kan hjälpa dig hitta städhjälp) , vatten eller elförbrukning. Du kommer betala en månadshyra i förväg och därefter månad per månad.

Om huset: 1 sovrum, 2 badrum

Huset har utformats enligt gamla Feng Shui riktlinjer samt utifrån olika önskemål från gästerna och med naturliga harmoniska bygg- och dekormaterial. Villan har två terrasser som vettar mot havet och där kan ni njuta av solen och beundra utsikten eller ta en bit mat. På bottenvåningen hittar du vardagsrummet, köket och duschrum och leds med en elegant trappa upp till sovrummet med tillhörande eget badrum.

 • Vardagsrummet med öppen spis har altandörrar till terrasserna. Inredningen är fyllig och harmonisk med en stark ”naturlig” känsla som genereras av en kombination av stenmurar, golv och tak i trä samt möbler. Det finns också TV och CD-DVD-system
 • Köket smakfullt inredd och utrustat med diskmaskin, spis / ugn, kylskåp, vattenkokare, cafetierre, tvättmaskin etc.
 • Badrummet har ett full-size bad och är smakfullt inrett med trädetaljer och en blandning av putsade väggar och stenväggar
 • Sovrummet har en kombination av golv och tak i trä med både sten och gipsväggar och här hittar du gott om förvaringsutrymme

Övriga fakta du borde veta om

 • Wi-Fi finns
 • Daglig städning och badhanddukar ingår
 • Handdukar och sängkläderna byts varannan dag
 • Inköp och matlagning kan tillhandahållas mot en extra kostnad
 • Gästerna ombeds särskilt att övervaka ev barn hela tiden, särskilt när balkonger, terrasser, bad, trappor berörs
 • Husdjur är inte tillåtna

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 45 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

strand stoupa hus grekland

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen! Vill du veta hur reser du till Stoupa? Klicka här.

stoupa peloponnesosos hus grekland zorba

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller fyll i formuläret på sidan, kom ihåg att ange objektid vid bokningen! Vill du ha mer information kring själva processen att hyra hus eller lägenhet via Hus i Grekland lär igenom FAQ ”För dig som vill hyra i Grekland”.

info
 • 1 sovrum
 • 2 badrum
 • 160 €/natt
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård