Upptäck Mani: havsbad, vandringar och cykling. Hyr lägenhet i Stoupa!

Lägenhet

Uthyres
40 €/natt
Galleri
beskrivning

Upptäck Mani: sol- och havsbad, vandringar och cykling. Ha nära till allt och hyr en charmig lägenhet i Stoupa!  3 minuters promenad till stranden, nära till bil- och cykeluthyrning och kortare vandringsstigar. Bättre än så kan det knappast bli, eller hur?

Du bor med havet som granne och har flera tavernor och små stränder ett stenkast bort. Välkommen till Peloponnesos!

Objekt ID: UST1852, Richards apartment, Messinia Mani

Charmig lägenhet och ett paradis för de som älskar sol- och havsbad men även vill röra på sig lite och upptäcka tjusningen med lättare vandringar och cykelturer.

stoupa peloponneos grekland

På bilden Stoupa by night

Betalningsvillkor

Vid bokning betalas en depositionsavgift på 30% av totalpriset. Inbetalning sker via banköverföring. Resterande belopp betalas vid ankomst eller via banköverföring innan ankomst.

Pris per natt

 • 15 juni till 15 september 80 euro 
 • 16 september till 31 oktober och 1 maj till14 juni 60 euro
 • 1 november till 30 april 40 euro

Om lägenheten

Richards apartment består av: ett sovrum, vardagsrum/kök och toalett/duschrum. Två enkelsängar och möjlighet till extra säng som kan placeras i vardagsrummet. Lägenheten ligger i ett hus bakom en olivlund och på baksidan finns en liten uteplats med utsikt över en olivlund. Richards apartment är granne med Monikas apartment för upp till 4 personer. Städning 2 ggr per vecka ingår.

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 45 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

strand stoupa peloponnesos grekland

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

Intresserad? Kontakta mig på info@husigrekland.se eller fyll i formuläret på sidan, kom ihåg att ange objektid vid bokningen! Vill du ha mer information kring själva processen att hyra hus eller lägenhet via Hus i Grekland lär igenom FAQ ”För dig som vill hyra i Grekland”.

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!

Testa lokala aktiviteter

Vi samarbetar med grekiska entreprenörer och ständigt uppdaterar informationen med olika paket och erbjudanden. Läs mer på sidan ”Hitta aktiviteter i Grekland och Mani”. På bloggen berättar vi också om intressanta platser i närområdet: ”Tips om Peloponnesos”.

Resa till Stoupa

Under perioden mars till oktober kan du flyga direkt till Kalamata från Stockholm eller Köpenhamn (kolla tider på Aegean). Väljer du att komma till Stoupa under perioden november – februari där det inte går direktflyg till Kalamata flygplats från Skandinavien kan du välja Aten som flygdestination och då behöver du räkna med cirka 3,5 timmes bil- eller bussresa från Atens flygplats.

semesterhus peloponnesos kalamata

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller fyll i formuläret på sidan, kom ihåg att ange objektid vid bokningen! Vill du ha mer information kring själva processen att hyra hus eller lägenhet via Hus i Grekland lär igenom FAQ ”För dig som vill hyra i Grekland”.

 

 

info
 • 1 sovrum
 • 1 badrum
 • 40 €/natt
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård