Köp lägenhet i Grekland i närheten till sandstrand i Stoupa: njut av havet hela året

Lägenhet

Säljes
120 000 €
80 kvm
Galleri
beskrivning

Vill du köpa en lägenhet i Grekland i närheten till en sandstrand? Titta närmare på en modern och vacker lägenhet som  ligger bara 4 minuters promenad från sandstranden i Stoupa.

På bilden Stoupastranden i oktober

Gångavstånd till två välsorterade supermarket och tavernor som är öppna under hela året: här kan du nynna med Peter Lundblad: ”Dofterna samlas, och luften blir tung, ta mig till havet och stanna tills natten blir dag”.

På bilden solnedgång i Stoupa i november

Ta en paus från vardagen när du känner för det, eller varför inte testa att jobba lite remote? I den ljusa och rymliga lägenheten finns plats för både nytta och nöje!

Objekt ID: NT1811, Stoupa, Messinia Mani

En ljus och härlig lägenhet på två plan och hög standard samt två rymliga sovrum som ligger i ett välvårdat tvåvånings hyreshus: mitt i samhället men långt från oväsen.

Framför huset kan du på ett bekvämt sätt parkera din bil och, eftersom alla bekvämligheter ligger nära, så kan du promenera till butiker eller tavernor på bara några minuter. Huset är beläget på en lugn återvändsgata och till stranden tar du dig på ca 3 minuter genom en smal och vacker gränd.

Öppen planlösning med ljust, luftigt vardagsrum som leder ut till en balkong där du kan avnjuta dina frukostar. Ett härligt kök med generösa arbetsytor, disk- och tvättmaskin samt plats för matbord där du kan äta under de kyligare kvällarna.

Vardagsrummet är stort nog för både sitt- och bäddsoffa och du hittar på denna våningen även ett stort badrum som kan användas av dina övernattningsgäster. Båda sovrummen och ett till badrum finns en våning ner och nås via en vacker trappa.

Båda sovrummen har stora inbyggda dubbelgarderober. Observera att möbler, inredning och vitvaror ingår i priset! Värt att tänka på: vill du hyra ut din lägenhet till andra kan du lätt under 3 månader om året begära kring 100 euro per natt med tanke på läget och antal sovplatser.

Lägenheten är fullt utrustat med luftkonditionering, takfläktar och element i varje rum samt värms med hjälp av oljeelement. Du kan välja fritt om du vill ha varmt vatten via solpaneler eller oljebrännaren.

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 2008
 • Boyta: 80 kvm
 • Strand: 3 minuter promenad
 • Flygplats Kalamata: 60 minuter med bil
 • Flygplats Aten: 3,5 timmar med bil
 • Avstånd till närmaste golfbana: ca 2 timmar med bil

Om Peloponnesos

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos.

peloponnesos hus i grekland

Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Vill du läsa mer om landsdelens historia? Gå vidare till vår systersida: Guide till Peloponnesos eller läs mer om områden: Messinia.

Om Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 45 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

Stoupa peloponnesos grekland

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter. Mer om Stoupa under länken här.

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare. Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

info
 • 2 sovrum
 • 2 badrum
 • 80 kvm
 • 120 000 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård