Hus

Säljes
410 000 €
204 kvm
Galleri
beskrivning

Permanent- eller sommarboende? Detta välskötta hus och trädgård med frukt och grönsaksodlingar erbjuder dig även möjlighet till en extrainkomst: på bottenvåningen finns en fristående lägenhet med två sovrum som idag hyrs ut för 100 euro per natt under högsäsong. Och den magnifika trädgården kommer att älskas av både dig och dina hyresgäster!

Huset ligger på en stort tomt (med möjlighet att bygga en pool) och tack vare den välvuxna trädgården kombineras här privatläge med närhet till grannar. Och vi garanterar att du inte ledsnar på utsikten: här ser du de majestätiska snöklädda Taygetosbergen och ett klart azurblått vatten på en och samma gång! “Livet är verkligen lätt, men vi insisterar på att göra det komplicerat.” – Confucius

Objekt ID: OC1511, Stoupa, Messinia Mani

Fastigheten färdigställdes 2007 och tomten är på totalt 2000 kvm. Huset är byggt i tre våningar, har en total byggyta på 204 kvm och har fyra sovrum samt två badrum.

Huset är beläget strax utanför själva Stoupa i ett lugnt och välskött område med många internationella grannar och bra internetuppkoppling (24 mbps).

 • Bottenvåningen består av en egen lägenhet med kök, öppet vardagsrum, duschrum/toalett samt 2 sovrum (varav 1 rum med AC) och är uthyrningsbar. Lägenheten har även tvättmaskin, ett litet förråd för resväskor etc samt egen uteplats. Idag hyrs lägenheten ut för 100 Euro/natt under högsäsong
 • Mellanvåningen har ett kök och vardagsrum med öppen spis samt en rymlig toalett (med möjlighet att montera en dusch) och ett litet förråd. I köket finns diskmaskin och integrerad ugn. Hela våningen känns mycket luftig och ljus. Du går från köket till ett generös balkong som går runt hela våningen. Spektakulära solnedgångar lagom till kvällsmålen utlovas!
 • Övervåningen består av 2 stora sovrum med inbyggda garderober och AC samt ett stort badrum med tvättmaskin. Båda sovrummen har egen balkong respektive terrass med utsikt över Messiniabukten

Huset har centralvärme (olja) för uppvärmning samt solenergi för varmvatten (finns även el som kan värma upp de dagar då solen inte skiner). I köpet ingår all armatur i huset samt möblemanget i lägenheten på bottenvåningen.

Trädgården

Det finns tre stora uteplatser, varav den utanför lägenheten används regelbundet för sociala ändamål. Det finns också en stor skuggad carport vid infarten till fastigheten. På tomten finns plats för totalt 4 bilar. I trädgården finns även en boulebana som går utmärkt att ersätta med en pool.

Hela fastigheten är omgärdad av en stenmur. Trädgården är omgiven av oleander och det finns 30 stora olivträd (ger ca 100 liter olivolja per år), 4 citronträd, 3 apelsinträd, 1 persikoträd, 1 grapefruktträd samt 1 aprikosträd. Det finns även vinrankor i trädgården med både röda och vita vindruvor.

Du behöver knappt tänka på att handla grönsaker: i trädgården finns ett litet grönsaksland med potatis, majs, sötpotatis, tomater och zucchini. Fördelaktiga boende- och värmekostnader: fastighetsskatt 480 Euro/år och oljeåtgång 600 liter per år. Observera att kartan inte anger exakt läge utan visar endast område!

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 2007
 • Boyta: 204 kvm
 • Tomt: 2000 kvm
 • Strand: närmaste stränder, Stoupa (sandstrand) och Agios Nikolaos (stenstrand). Båda ca 1,5 km fr. huset
 • Flygplats Kalamata: 60 minuter med bil
 • Flygplats Aten: 3,5 timmar med bil
 • Avstånd till närmaste golfbana: ca 2 timmar med bil

Om Peloponnesos

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos.

peloponnesos hus i grekland

Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Vill du läsa mer om landsdelens historia? Gå vidare till vår systersida: Guide till Peloponnesos eller läs mer om områden: Messinia.

Om Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 45 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

Stoupa peloponnesos grekland

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter. Mer om Stoupa under länken här.

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare.Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

info
 • 4 sovrum
 • 2 badrum
 • 204 kvm
 • 410 000 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård