Konstkurser, teaterverkstad, yoga eller familjesemester i Grekland, Stoupa

Hus

För grupper
Galleri
beskrivning

Konstkurser, teaterverkstad, yoga eller familjesemester i Grekland och Stoupa: Mythos Houses har allt du behöver för att genomföra ditt projekt! Här kan ni njuta av panoramautsikt över medelhavet, synen av månen som speglas i den vackra saltvattenspoolen och bekväma terrasser med sköna solstolar kring poolen och jacuzzi.

Konstkurser teaterverkstad yoga eller familjesemester i Grekland och Stoupa Observera dock att samtliga aktiviteter måste planeras utomhus då anläggningen saknar ett annat gemensamt inomhusutrymme. Både vi och ägaren är självklart öppna för era önskemål och kan säkert komma med förslag kring det praktiska.

Gruppbokningar 10 till 12 personer

Det är möjligt att göra en gruppbokning för 10 till 12 personer. Anläggningen har generösa gemensamma sociala ytor kring poolen (obs! WiFi fungerar även här!). Husen ligger 5 minuters promenad från den välkända stranden Kalogria där verklighetens Zorba. Här kan ni umgås med varandra och får chansen att slutföra det projekt ni håller på med just nu.

Högt kvalité på inredning och finish i samtliga hus, enastående utsikt, pool, jacuzzi, två av Peloponnesos vackraste stränder och närhet till vackra promenadsträckor.

Objekt ID: MST2018, Mythos Houses, Stoupa, Messinia Mani

Anläggningen består av tre tvåvåningshus med både terrass och balkonger samt panoramautsikt över havet och poolen. Husen är bekväma, ljusa, elegant inredda och inkluderar ett öppet vardagsrum, matplats och fullt utrustat kök. Samtliga hus har bekväma bäddsoffor i vardagsrummen.

  • Villa Estia: 101 kvm. Två sovrum  (enkel eller dubbelsäng) med ett stort badrum på översta våningen. På bottenvåningen finns ett vardagsrum med öppen spis och en bekväm bäddsoffa som kan göras till två enkla sängar eller en dubbelsäng. Här finns även en matsal, ett kök, ett förråd och en toalett
  • Villa Nostos: 80 kvm. Ett sovrum (enkel eller dubbelsäng) med sett stort bardum på översta våningen. På bottenvåningen finns ett vardagsrum med en bekväm bäddsoffa som kan göras till två enkla sängar eller en dubbelsäng. Här finns även en matsal, ett kök och en toalett.
  • Villa Pontos: 112 kvm. Två sovrum  (enkel eller dubbelsäng) med ett stort badrum på översta våningen. På bottenvåningen finns ett vardagsrum med en bekväm bäddsoffa som kan göras till två enkla sängar eller en dubbelsäng. Här finns även en matsal med öppen spis, ett kök, ett sovrum, ett badrum och ett förråd.

Rekommenderade tider

Komplexet är öppet för bokningar under hela året men vi rekommenderar, med tanke på avskildhet, att överväga gruppbokningar från slutet av september och under hela oktober samt från slutet av mars till slutet av maj. Under denna perioden undviker ni den största hettan och den största turistruschen. Nedan visas medeltemperaturen under hela året. (källa).

mild väder Kalamata, boka kickoff i Grekland

Vi hjälper er så klart med bokning av boende under samtliga perioder.

Övrig information

I husen hittar ni allt som kan tänkas behövas: fullständigt husgeråd, spis, kyl, frys, kaffebryggare, brödrost, tvättmaskin, strykbräda och hårtork. Utmärkt internetuppkoppling och tv med usb-port. Till restauranger och tavernor, samt en utmärkt supermarket är det gångavstånd och bilen parkerar du bekvämt på området.

Priser och betalningsvillkor

Pris för gruppbokningar offereras på begäran och den rekommenderade perioden är från mitten av september till mitten av april. Under vintermånaderna och vid vistelse längre än en vecka kan offereras uppvärmning och ved till de öppna spisarna. Ni betalar 50 % deposition via banköverföring och resterande belopp vid ankomst via bankkort. Gå direkt till bokningsformuäret.

Förslag på aktiviteter

Vi samarbetar med grekiska entreprenörer i området och under länken här kan du läsa mer om aktiviteter som vi kan hjälpa dig med.

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!

Resa till Stoupa

Under perioden mars till oktober kan du flyga direkt till Kalamata från Stockholm eller Köpenhamn (kolla tider på Aegean). Väljer du att komma till Kardamyli under perioden november – februari där det inte går direktflyg till Kalamata flygplats från Skandinavien kan du välja Aten som flygdestination och då behöver du räkna med cirka 3,5 timmes bilresa från Atens flygplats, vi hjälper er så klart med transfer om ni önskar det.

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se, fyll i bokningsformuläret eller ring upp mig på 0046- 703 247 949

info
  • Messinia Mani
Egenskaper
  • Havsutsikt
  • Pool
  • Strandnära
  • Trädgård