För dig som gillar korta vandringar och närheten till stranden

Hus

Säljes
170 000 €
80 kvm
Galleri
beskrivning

Perfekt hus för dig som gillar korta vandringar och närhet till stranden! Friliggande nybyggt stenhus i närheten av Agios Nikolaos, en idealisk plats för dig som söker något nära till vandringsleder, stranden, tavernor och andra bekvämligheter. Lycka till med din upptäcktsresa: ”Att resa betyder att nå ett mål. Att vandra betyder att vara på väg” av Theodor Heuss.

Objekt ID: OC642, Agios Nikolaos, Messinia Mani

Oavsett om du letar efter permanent- eller sommarboende är detta envåningshus, byggt i Manistil, värt att besöka och titta närmare på. Du bor nära den vackra pittoreska fiskebyn Agios Nikolaos med dess fantastiska utsikt i alla riktningar av bergskedjor, olivlundar och vidsträckta hav samt har nära till vandringsleder och sandstranden Pantazi.

Agios Nikolaos Messinia Mani Paloponnesos Husigrekland
På bilden Agios Nikolaos 

Om huset

Huset är byggt i traditionell Manistil med alla moderna bekvämligheter. Huset har en underbar öppen planlösning med vardagsrum och kök, två sovrum och ett badrum. En innetrappa leder till en stor takterrass med en otrolig, oavbruten havsutsikt.

Till fastigheten hör en muromgärdad trädgård på 413 kvm med buskar och träd, gott om plats för BBQ samt en stenlagd yta på 120 kvm. Det 20 kvm stora garaget kan byggas om till extra studio. Observera att kartan inte anger exakt läge utan visar endast område!

Övriga fakta du borde veta om

 • Boyta: 80 kvm + garage 20 kvm
 • Tomt: 413 kvm
 • Strand: 300 m
 • Flygplats Kalamata: ca 60 min

Området: Peloponnesos, Agios Dimitrios och Agios Nikolaos

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger dessa vackra och oförstörda små fiskebyarna.

Perfekt resmål för dig som vill lämna stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar. Agios Dimitrios är en liten by med en liten pittoresk hamn. I antiken var det känt som ”Pefnos” och tillhörde kung Tyndareus. Pausanias berättar om en bronsstaty på en sten i havet, (Dioscuri) som representerade kungens söner Castor och Pollux.

agios dimitrios mani peloponnesos

Även den närliggande fiskebyn Agios Nikolaos har en historia. Byn brukade kallas Selinitsa, som betyder ”liten måne” eller liten Eleni: ​​”Selinitsa, månen ryser när den hör ditt namn, medan Paris smeker Eleni”. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja.

agios nikolaos paloponnesos mani grekland

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och caféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden. De närmaste sandstränderna är Voulimeneas och Pantazi men det finns fler platser för de som älskar att simma, snorkla eller sola:

 • Malsova Beach. Beläget i Agios Dimitrios och består av grus. Vattnet är rent och på ena sidan finns små stenar. Det finns också en parkeringsplats
 • Katafigio och Plakes strand (på väg till Trahila). I Katafigio, cirka 500 meter från byn Agios Dimitrios, spektakulär strand med horisontella stenplattor och stenar (absolut ej barnvänligt)
 • Stoupa Beach (Stoupa). Vacker sandstrand i Stoupa som ligger precis vid huvudgatan. Lättillgängliga restauranger och caféer. Familjevänlig strand
 • Kalogria strand (Stoupa). Kalogrias sandstrand är den mest berömda i regionen och här finns även två strandbarer, restauranger, solstolar med paraplyer, paddelbåtar och grunda vatten som är idealiska för barn. Huset där den berömda grekiska författaren Nikos Kazantzakis bodde när han skrev boken om Zorba ligger precis vid Kalogria-stranden
 • Dolphins Beach (Kardamyli). Denna strand ligger mellan Stoupa och Kardamyli och ligger i en vacker vik med turkosfärgat vatten. Stranden har fin sand och småsten och vattnet är nästan alltid lugnt eftersom viken skyddar den

Resa till Agios Nikolaos

Under perioden mars till oktober kan du flyga direkt till Kalamata från Stockholm eller Köpenhamn (kolla tider på Aegean). Väljer du att komma under perioden november – februari då det inte går direktflyg till Kalamata flygplats från Skandinavien kan du välja Aten som flygdestination och då behöver du räkna med cirka 4 timmars bil- eller bussresa från Atens flygplats.

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller fyll i Intresseanmälan för köpare. Du kan även nå mig på 0046-703247949. Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

info
 • 2 sovrum
 • 1 badrum
 • 1 garage
 • 80 kvm
 • 170 000 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård