Ett bekvämt hus till salu i närheten till stränder och tavernor i Grekland: ett älskat familjehem och en bra investering

Hus

Säljes
300 000 €
137 kvm
Galleri
beskrivning

Letar du efter ett hus till salu i närheten till stränder och tavernor i Grekland? Kolla närmare på hus i närheten till Stoupa, Peloponnesos : ett älskat familjehem och en bra investering. Huset ligger cirka 2 km från en av Peloponnesos mest omtyckta sandstränder och säljs inklusive möbler och vitvaror: redo att hyra ut eller flytta in från dag ett!

hus salu grekland investeringVi garanterar att du inte kommer att ledsna på den magnifika havsutsikten från balkongerna! ”Framgång har en enkel formel: gör ditt bästa och folk kan komma att tycka om det.” (Sam Ewing)

Objekt ID: EKJ1805, Lefktro, Stoupa, Messinia Mani

Ett fristående  tvåvånings stenhus med modern touch och design samt med möjligheterna till utveckling. Det angivna priset gäller för huset och trädgården på 363 kvm men det är bra att veta, för dig som vill investera, att du kan köpa en gränsande tomt på 554 kvm (slutpriset: 350000 euro) för att bygga ett gästhus på cirka 80 kvm, en pool eller anlägga en trädgård: valet är ditt.

hus-salu-grekland-investering

Första våning

Består av: kombinerat kök med plats för matbord, ett bekvämt vardagsrum, två stora sovrum och ett badrum.

hus salu grekland investering

Andra våning

Består av: ett stort vardagsrum med öppen spis, ett badrum, kökspentry och ett stort sovrum. Både från sovrummet och vardagsrummet finns utgång till verandan med panoramautsikten över det Stora Blå!

hus salu grekland investering

Fastigheten ligger i ett lugnt villaområde och på tomten finns plats för två bilar. Trädgården är lätt att hantera och det finns en frukt- (citron, persika, plommon, apelsin) och olivträd (16 styck) samt en köksträdgård.

hus salu grekland investeringHuset värms med infravärme och öppen spis och till fastigheten hör också en extra vattentank på 3 kubikmeter.

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 2012
 • Boyta: 137 kvm
 • Tomt: 363 kvm (OBS! möjlighet att köpa till 554 kvm!)
 • Närmaste strand: Stoupa 2 km
 • Flygplats Kalamata: 56 km
 • Flygplats Aten: 3,5 timmar med bil
 • Observera: kartan inte anger exakt läge utan visar endast område!

hus salu grekland investering Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

stoupa strand peloponneses kop hus i grekland

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

zorba-stoupa-peloponnesos-kop-hus-grekland

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!

strand stoupa peloponnesos grekland

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare. Du kan även nå mig på 0046-703247949. Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

info
 • 3 sovrum
 • 2 badrum
 • 137 kvm
 • 300 000 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård