Upptäck det grekiska fastlandet: hyr huset i Stoupa, Peloponnesos och promenera till sandstranden

Hus

Uthyres
65 €/natt
80 kvm
Galleri
beskrivning

Upptäck det grekiska fastlandet: hyr huset i Stoupa, Peloponnesos. Parkera bilen, bara 950 till en av Peloponnesos vackraste sandstrand och mängder av tavernor med äkta grekisk mat!

stoupa strand peloponneses kop hus i greklandEn av stränderna i Stoupa

Harmony Husen kan ta emot dig och din familj under hela året. Hyr hela anläggningen och tillbringa kvalitetstid med samtliga släktingar och vänner: perfekt avstånd till de flesta av Peloponnesos sevärdheter. Njut av tystnaden på de generösa verandorna i Harmony Husen.

Objekt ID: UST1911, Harmony Husen, Stoupa, Messinia Mani

”Harmony Husen” är ett familjärt semesterkomplex bestående av två hus:

 • Harmony 1: 60 kvm, ett sovrum med 2 enkelsängar, ett stort badrum med dusch, en öppen planlösning kök/vardagsrum med plats för soffor och matbord
 • Harmony 2: 80 kvm, två sovrum med 2 enkelsängar, ett badrum med dusch, en öppen planlösning kök/vardagsrum med plats för soffgrupp och matbord

Husen ligger i ett lugnt område, är omgivna av olivlundar och byggda i traditionell Mani-stil: sandfärgad sten och rödfärgad tegeltak. Varje hus är fristående med egen ingång och veranda. Båda verandorna har utsikt över Medelhavet, byn, olivlundarna och är tillräckligt stora för att rymma både utemöbler och egna grillar.

grekiska-fastlandet-hyr-huset-stoupa-peloponnesos-sandstranden

Varje hus har ett välutrustat kök, luftkonditionering i alla rum samt välfungerande WiFi. ”Harmony Husen” är handikappanpassade och med bekväma parkeringsplatserna. En tvättmaskin tillhandahålls för användning av båda husen, beläget i ett gemensamt uytymme under en av balkongerna.

grekiska-fastlandet-hyr-huset-stoupa-peloponnesos-sandstranden

Pris i euro och per natt samt betalningsvillkor för korttidsuthyrning

Den kortaste vistelsen är 7 dagar under juli, augusti och september samt 2 dagar resten av året. I priset ingår städning en gång per vecka (inklusive byte av handdukar och sänglinnen) och du avtalar på platsen vilken dag som skulle passa dig bäst för städningen.

 • 16 oktober – 30 april. Harmony 1: 55 €, Harmony 2: 65 €
 • 1 maj – 30 juni. Harmony 1: 65 €, Harmony 2: 75 €
 • 1 juli- 15 september. Harmony 1: 85 €, Harmony 2: 90 €
 • 16 september- 15 oktober. Harmony 1: 65 €, Harmony 2: 75 €

Vid bokningen betalar du 20 % i depositionsavgift via banköverföring som är återbetalningsbar om avbokning sker 60 dagar innan ankomst. Därefter återbetalas inte depositionen. Resterande belopp betalar du efter de 60 dagarna via banköverföring. Observera att i detta objekt tillkommer ingen turistskatt! Incheckning kl. 16.00, utcheckning klockan 11.00 (eller enligt överenskommelse). Vill du boka avhämtning från flygplatsen i Kalamata? Kontakta oss för prisförslag!

Pris i euro och per månad utanför säsongen

Du kan hyra huset på en, tre eller sex månader från 1 oktober till sista april. Priset är 500 euro och inklusive WiFi. Städning, vatten och el förbrukning tillkommer. Du betalar en månad i förväg och efter det månad efter månad.

 

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 55 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

zorba-stoupa-peloponnesos-kop-hus-grekland

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen! Vill du veta hur reser du till Stoupa? Klicka här.

strand kalogria stoupa pelopones grekland

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller fyll i formuläret på sidan, kom ihåg att ange objektid vid bokningen! Vill du ha mer information kring själva processen att hyra hus eller lägenhet via Hus i Grekland lär igenom FAQ ”För dig som vill hyra i Grekland”.

info
 • 2 sovrum
 • 1 badrum
 • 80 kvm
 • 65 €/natt
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård