Familjesemester i Grekland: hyr huset 150 meter från stranden i Stoupa, Peloponnesos

Hus

Uthyres
125 €/natt
Galleri
beskrivning

Det kan ibland vara svårt att hitta ett hus som passar för en familjesemester i Grekland och Peloponnesos men vi har lösningen på problemet! Hyr huset ”Lakonia hem”: 150 meter från stranden i Stoupa och för 6 upp till 8 personer.

Hyr huset familjesemester Grekland Stoupa

Ingen fara om du behöver jobba lite under tiden som resten av familjen njuter av stranden i Stoupa: WiFi fungerar tillräckligt bra för att du ska kunna slutföra dina arbetsuppgifter. Och det är ingen synd om dig egentligen: huset erbjuder vackra ytor med en behaglig reglerad temperatur med aircondition. Du kan även jobba utomhus på balkongen så klart!

Hyr huset familjesemester Grekland Stoupa LAKONIA HEM

Vill du njuta av ett mer aktivt semester efter jobbet? I Stoupa med omnejd hittar du olika former av vattensporter för hela familjen (dykning, paddling med mera). Gillar du inte vattensporter? Ingen fara: i närområdet finns möjligheter för klättring, vandring eller cykling. Stoupa är ett välbesökt och populärt område på sommaren för människor av många olika nationaliteter så du kommer säkert knyta en hel del nya bekantskaper.

strand grekland stoupa peloponnesos

På bilden en av stränderna i Stoupa

Objekt ID: UNT1810,”Lakonia hem”, Stoupa, Messinia Mani

“Lakonia hem” är ett gammalt traditionellt stenhus, restaurerat med kärlek och omtanke samt utrustat med hög standard. Villan är belägen 150 meter från Stoupa-stranden och har fullt utrustat kök om du vill leka köksmästare. I huset hittar du:

 • På bottenvåningen: ett fullutrustat kök (inklusive disk- och tvättmaskin), ett stort vardagsrum, bäddsoffa för två samt en toalett
 • På övre våningen finns ett badrum och tre sovrum: två dubbelrum med eget duschrum och toalett samt ett sovrum med två enkla sängar

Varje rum har egen luftkonditionering och takfläkt. Byte av handdukar och sängkläder sker två gånger i veckan. Till restauranger och tavernor, samt en utmärkt supermarket har du gångavstånd och bilen parkerar du bekvämt på området.

Priser per natt

 • April, Maj, Oktober: 120 euro
 • Juni, September: 145 euro
 • Juli, Augusti: 160 euro

Betalnings- och avbokningsvillkor

Minsta bokning är på 7 dagar. Vid bokning betalas en depositionsavgift på 15 % av totalpriset. Betalning sker via banköverföring och är återbetalningsbar vid avbokning senast 21 dagar innan ankomst. Efter 21 dagar tillämpas ingen återbetalning. Resterande belopp betalar ni via kort på platsen.

Förslag på aktiviteter

Vi samarbetar med grekiska entreprenörer i området och under länken här kan du läsa mer om aktiviteter som vi kan hjälpa dig med eller mejla till oss och berätta om dina önskemål.

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

strand kalogria stoupa pelopones grekland

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

stoupa grekland zorba hus i grekland

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen! Vill du veta hur reser du till Stoupa? Klicka här.

stoupa grekland strand peloponnesos hus i grekland

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se, fyll i bokningsformuläret eller ring upp mig på 0046- 703 247 949

info
 • 3 sovrum
 • 3 badrum
 • 125 €/natt
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård