Familjehus och en investering, Peloponnesos, Grekland: byggtomt i Lefktron

Tomt

Säljes
170 000 €
1 347 kvm
Galleri
beskrivning

Familjehus eller en investering: byggtomt i Lefktron, Peloponnesos, Grekland har det bästa tänkbara läge! Cirka 15 minuters promenad till stranden och matbutik fast i ett lugnt och turistfritt område. En sällsynt skatt i närheten till den välbesökta turistbyn Stoupa i Mani: här kan du kombinera uthyrningsmöjligheter och Airbnb med ett semesterhus för din egen familj.

Objekt ID: EKJ1801, Lefktron, Stoupa, Messinia Mani

Ett sällsynt tillfälle: byggtomt med havsutsikt och promenadavstånd till stranden placerad på en lugn gata och med möjlighet att bygga hus upp till 800 kvm.

Familjehus investering Grekland

Observera att kartan inte anger exakt läge utan endast visar område! Hela tomten är på 1347.50 kvm och säljs för 170 000 euro men kan även köpas som två separata och mindre byggtomter:

 • 684.70 kvm (med möjlighet att bygga upp till 400 kvm). Pris: 90 000 euro
 • 662.80 kvm (med möjlighet att bygga upp till 400 kvm). Pris: 90 000 euro

Familjehus investering Grekland Turistorten Stoupa med sina fina två sandstränder, affärer, kaféer, tavernor och restauranger ligger cirka 1 km från byggtomten.

Familjehus investering Grekland

Vi kan även hjälpa dig att hitta lokala bygg- och arkitektföretag som du kan anlita för jobbet. Du och din familj kan styra över hur mycket jobb ni vill göra själva eller om ni önskar er att få nyckelfärdigt förslag. Läs gärna om våra partner här

Boka visning av några tomter på en och samma gång och låt din magkänsla avgöra var din och din familjs plats i Grekland är! Kolla gärna våra hyresobjekt och ring Elwira om du har fler frågor.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 170 000 euro (eller 90 000 euro tomt ett och 90 000 tomt 2)
 • Tomt: 1347,50 kvm (eller tomt ett: 630 kvm och tomt två 675 kvm)
 • Byggtillstånd: upp till 800 kvm
 • Strand och supermarket: 15 minuter promenad
 • Flygplats Kalamata: 60 min bilväg
 • Observera: kartan inte anger exakt läge utan visar endast område!

Nyttiga länkar

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 55 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

zorba-stoupa-peloponnesos-kop-hus-grekland

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!

strand kalogria stoupa pelopones grekland

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare.Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

info
 • 1 347 kvm
 • 170 000 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård