Bygg ditt hus i Grekland: strandnära tomt i närheten till Agios Nikolaos

Tomt

Säljes
68 000 €
2 500 kvm
Galleri
beskrivning

Många drömmer om att bygga ett eget hus i Grekland och en av de mest eftertraktade egenskaperna är att köpa en strandnära tomt och bygga hus i närheten till ett levande åretruntsamhälle. Tomten i Mani och Agios Nikolaos har allt du behöver för att genomföra ditt drömprojekt och vi lovar att de spektakulära solnedgångarna inte finns på många ställen!

På bilden solnedgången i hamnen i Agios Nikolaos

Objekt ID: OC218, Agios Nikolaos, Messinia Mani

En vacker byggtomt på 2.500 kvm med ett eftertraktat läge: nära den vackra stranden Pantazi (som är känd av sitt smaragdfärgade vatten) och bara 5 minuters promenad till den pittoreska fiskebyn Agios Nikolaos med supermarket, bagerier och kaféer. Utmärkt investering även för dig som planerar uthyrningsverksamhet.

Förutom den fantastiska havsutsikten hittar du på tomten en mängd med producerande olivträd och kan räkna med en del liter av ”det gröna guldet” som olivoljan kallas för här. I närheten till tomten finns vatten, el och telefonlinje.

Hur mycket olivolja kan du räkna med? Varierar från år till år men räkna med ca 1 liter från ett träd. Och nej, du behöver inte plocka och pressa själv! 

Hus i Grekland kan även hjälpa dig att hitta lokala bygg- och arkitektföretag som du kan anlita för jobbet. Du och din familj kan styra över hur mycket jobb ni vill göra själva eller om ni önskar er att få nyckelfärdigt förslag.

Boka visning av några tomter på en och samma gång och låt din magkänsla avgöra var din och din familjs plats är i Grekland! Kolla gärna våra hyresobjekt och stanna i Mani, Peloponnesos lite längre. Observera att kartan inte anger exakt läge utan endast visar område!

Övriga fakta du borde veta om

 • Tomt: 2 500 kvm
 • Byggtillstånd: upp till 200 kvm
 • Strand och supermarket: 5 minuters promenad
 • Flygplats Kalamata: 60 min

Nyttiga länkar

Området: Peloponnesos och Agios Nikolaos

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger denna vackra och oförstörda lilla fiskeby.

Perfekt resmål för dig som vill lämna den stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar. Agios Nikolaos brukade även kallas Selinitsa, som betyder ”liten måne” eller liten Eleni: ​​”Selinitsa, månen ryser när den hör ditt namn, medan Paris smeker Eleni”. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja.

agios nikolaos paloponnesos mani grekland

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och cafeér som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden.

De närmaste sandstränderna är Voulimeneas och Pantazi men det finns fler platser för de som älskar att simma, snorkla eller sola:

 • Katafigio och Plakes strand (på väg till Trahila). I Katafigio, cirka 500 meter från byn Agios Dimitrios, spektakulär strand med horisontella stenplattor och stenar (absolut ej barnvänligt)
 • Stoupa Beach (Stoupa). Vacker sandstrand i Stoupa som ligger precis vid huvudgatan. Lättillgängliga restauranger och caféer. Familjevänlig strand
 • Kalogria strand (Stoupa). Kalogrias sandstrand är den mest berömda i regionen och här finns även två strandbarer, restauranger, solstolar med paraplyer, paddelbåtar och grunda vatten som är idealiska för barn. Huset där den berömda grekiska författaren Nikos Kazantzakis bodde när han skrev boken om Zorba ligger precis vid Kalogria-stranden
 • Dolphins Beach (Kardamyli). Denna strand ligger mellan Stoupa och Kardamyli och ligger i en vacker vik med turkosfärgat vatten. Stranden har fin sand och småsten och vattnet är nästan alltid lugnt eftersom viken skyddar den

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare. Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”.

info
 • 2 500 kvm
 • 68 000 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård