Bygg familjehus eller uthyrningsverksamhet i Grekland: köp tomt med havsvy i närheten till stranden

Tomt

Säljes
150 000 €
5 771 kvm
Galleri
beskrivning

Bygg ditt familjehus eller satsa på uthyrningsverksamhet i soliga Grekland: köp en tomt med havsvy och gångavstånd till stranden i Stoupa.

bygg-familjehus-uthyrningsverksamhet-grekland-tomt-havsvy-strandenPå bilden nedan solnedgång på en av stränderna i Stoupa: bara 1,5 km från ditt blivande hem! Mani är känd för sina vackra solnedgångar och från tomten kan du beskåda detta färgspektakel varje kväll.

strand stoupa hus grekland

Objekt ID: EKJ1831, Neochori, Messinia Mani

Ett superb läge oavsett om du vill bygga ett familjehem eller satsa på en företagsverksamhet. Tomten är på 5771 kvm, vilket betyder att du kan bygga upp till 235 kvm. Dessa kvadratmeter kan vara fördelade på ett stort hus eller på flera mindre. Hus (eller husen) som byggs här kan vara 7,5 meter höga (plus tak på 120 cm): en magisk vy över Medelhavet och de mäktiga Taygetos från övre våningen!

Det finns så klart gott om plats för en pool och för närvarande många producerande olivträd. Ägaren skördar cirka 140 liter kvalitativ olivolja vare år!

Tomten ligger nära huvudvägen och nås via en asfalterat väg. Du har nära till allt men inga direkta grannar runtomkring dig. Fastighetsskatten är nästan obefintlig så du kan gott och väl planera ditt projekt över flera år

bygg-familjehus-uthyrningsverksamhet-grekland-tomt-havsvy-stranden Vi kan även hjälpa dig att hitta lokala bygg- och arkitektföretag som du kan anlita för jobbet. Du och din familj kan styra över hur mycket jobb ni vill göra själva eller om ni önskar er att få nyckelfärdigt förslag. Läs gärna om våra partners här

Övriga fakta du borde veta om

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 55 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

zorba-stoupa-peloponnesos-kop-hus-grekland

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!

strand kalogria stoupa pelopones grekland

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller (helst) fyll i Intresseanmälan för köpare.Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

 

info
  • 5 771 kvm
  • 150 000 €
  • Messinia Mani
Egenskaper
  • Havsutsikt
  • Pool
  • Strandnära
  • Trädgård