Boka par- eller familjesemester i Kardamyli, Peloponnesos: charmiga hus med avskilt läge men nära till allt

Hus

Uthyres
75 €/natt
Galleri
beskrivning

Semester i Peloponnesos? Boka par- eller familjesemester i Kardamyli: charmiga hus med avskilt läge men nära till allt! Husen ligger i en vacker olivlund och erbjuder spektakulära solnedgångar över den historiska byn Kardamyli.

boka familjesemester kardamyli peloponnesos

Objekt ID: UKA1909,”Amonis hemliga trädgård”, Kardamyli, Mani

”Amonis hemliga trädgård” är ett mindre komplex av tre nybyggda stenhusen. Smakfullt inredning, bekväma sängar, stora ljusa rum och trevliga verandor med utsikt på Den Stora Blå.

boka familjesemester kardamyli peloponnesos

Den välskötta trädgården erbjuder många ställen för lugn och vila ifall du vill vara lite ifred under din semester med nära och kära.

boka familjesemester kardamyli peloponnesos
Den smarta placeringen av husen skapar en lugnt och ostörd miljö för samtliga gäster. Husets värdinna jobbar också med större och mindre arrangemang av fest och bröllop och kan skapa en perfekt festdukning i trädgården med lokala specialiteter. Med förutsättningen att ni bokar hela anläggningen för er själva så klart! Och vi kan hjälpa till att boka flera övernattningsställen om det behövs.

boka familjesemester kardamyli peloponnesos

 • Större huset (2+2), 67 kvm

I detta tvåvåningshus finns plats för 4 personer. På nedre våningen finns en öppen planlösning (studio) med köket, vardagsrum- och sovrumsyta, samt ett badrum. Här hittar du också utgång till nedre altanen med plats för bord, stolar och solsängar. På övervåningen finns ett sovrum och ett badrum samt ett utgång till övre verandan med plats för bord och stolar.

 • Mindre huset (2+1), 47 kvm

Bungalow med plats för 3 personer. Öppen planlösning med kök/vardagsrum och en bäddsoffa. Ett badrum och generöst sovrum med dubbelsäng. Huset har en stor och fin veranda runt om med plats för bord, stolar och solsängar.

boka familjesemester kardamyli peloponnesosBåda husen har tillgång till den underbara trädgården och är utrustade med det mest nödvändiga i köket. I husen finns A/C (för värme och kyla) samt takfläktar. Husen har en fungerande WiFi och städas en gång i veckan (inklusive byte av handdukar och sänglinnen).

boka familjesemester kardamyli peloponnesos

Pris i euro och per natt samt betalningsvillkor

Bokar du husen för längre än 14 dagar? Fråga oss om specialpris. NOTERA: det finns en möjlighet att hyra husen på 6 månader, från oktober till mars. Är du intresserad? Fråga oss om pris och villkoren. Standardpriser är följande:

 •  Maj- Juni: större huset 88 €, mindre huset 75 €
 • Juli- Augusti: större huset 105 €, mindre huset 85 €
 • September- Oktober: större huset 88 € mindre huset 75 €

Vid bokningen betalar du 25 % i depositionsavgift via banköverföring som är återbetalningsbart om avbokning sker 60 dagar innan ankomst. Därefter återbetalas inte depositionen. Resterande belopp betalas kontant vid ankomsten eller via banköverföring innan ankomsten. Incheckning kl. 12.00, utcheckning klockan 11.30.

 • Närmaste taverna: 350 meter
 • Närmaste strand: 800 meter (Παλιό Τελωνείο Καρδαμύλης)
 • Närmaste livsmedelsbutik: 600 meter
 • Busshållplats: 800 meter

boka familjesemester kardamyli peloponnesos Testa lokala aktiviteter

Vi samarbetar med grekiska entreprenörer och uppdaterar ständigt informationen med olika paket och erbjudanden. Läs mer på sidan ”Hitta aktiviteter i Grekland och Mani”. På bloggen berättar vi också om intressanta platser i närområdet: ”Tips om Peloponnesos”.

Om området: Peloponnesos och Kardamyli

Kardamyli ligger 15 meter över havet och är en av södra Medelhavets bäst bevarade hemligheter. Vissa kallar Kardamyli för en “New Côte d’Azur” och här har du chansen att träffa berömda konstnärer och njuta av många kvällar med jazzmusik. Kristallklart blått vatten, majestätiska cypresser, vilda olivlundar och avlägsna snötäckta berg.

kardamyli hus grekland peloponnesos

Byns läge nära Taygetos bergsmassiv gör platsen idealisk som utgångspunkt för vandringar och cykelutflykter och Kardamyli besöks året om av både vandrare och badsugna turister.

kardamyli peloponnesoso grekland hus

En exklusiv, liten, oförstörd by som stoltserar med storslagna villor, förtrollande stenmaisonetter, frodiga trädgårdar, en pittoresk hamn och fantastiska stränder där du kan träffa en och annan känd skådespelare, filosof, forskare eller författare.

kardamyli peloponnesos grekland hus

Enligt Homeros var staden Kardamyli en av de sju städer som utlovades av Agamemnon till Achilles för att han skulle återuppta kampen under Trojanska kriget. Och oavsett om du tror eller inte tror på de mytologiska hjältarna så kommer du att njuta av den charmiga bergsbyn med en liten hamn, stränder, restauranger, bergsstigar och historiska ruiner.

kardamyli peloponnesos grekland hus

Resa till Kardamyli

Under perioden mars till oktober kan du flyga direkt till Kalamata från Stockholm eller Köpenhamn (kolla tider på Aegean). Övriga tider och där det inte går direktflyg till Kalamata flygplats kan du välja Aten som flygdestination och då behöver du räkna med cirka 3,5 timmes bilresa från Atens flygplats, läs mer på bloggen här.

semesterhus peloponnesos kalamata

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller fyll i formuläret på sidan, kom ihåg att ange objektid vid bokningen! Vill du ha mer information kring själva processen att hyra hus eller lägenhet via Hus i Grekland lär igenom FAQ ”För dig som vill hyra i Grekland”.

info
 • 2 sovrum
 • 2 badrum
 • 75 €/natt
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård