Arkitektritat hus i en grekisk by: grekisk tradition och modern design i en symbios

Hus

Säljes
195 000 €
87 kvm
Galleri
beskrivning

Köpa ett arkitektritat hus i Grekland? Vi har det du letar efter!  Ett hus i en grekisk by där grekisk tradition och modern design förenas i en fulländad symbios. Välkommen hem!

arkitektritad hus grekisk by modern design ”His house was perfect, whether you liked food, or sleep, or work, or story-telling, or singing, or just sitting and thinking, best, or a pleasant mixture of them all”.-J.R.R. Tolkien

arkitektritad hus grekisk by modern designObjekt ID: EKJ1820, Neochori, Messinia Mani

Ett hus utöver det vanliga! Huset byggdes i mitten av 1800-talet och total renoverades 2007. Högkvalitativt byggmaterial och kärleksfullt löpande underhåll gör att huset fortfarande känns som nybyggt. Trä, metall, glas och sten för samman då- och nutid: charmig känsla av en borg men med moderna och ljusa öppna ytor. Huset säljs inklusive möbler och en del av de specialanpassade belysningslamporna som importerades från Egypten.

Husets tak höjdes en hel våning från den ursprungliga nivån för att bygga ett sovrum (14,5 kvm) med ett badrum (1,9 kvm) och en terrass (9,8 kvm) som blickar över byn och Det Stora Blå. Här kan du beskåda de omtalade solnedgångarna i Mani från en hammock eller en bekväm utesoffa.

Fönster och dörrar i dubbelglas, vackert trägolv och smarta glasdetaljer i golvet gör detta rum till ett eget rike.

Ett fint trappa i trä och metall tar dig ner till vardagsrummet (20,4 kvm) med ett välvårdat trägolv, en måttbeställd soffa, en arbetshörna, två vilfåtöljer och en värmande kamin. Mycket stämningsfull ljussättning som matchar stenväggarna här. Smart placerade spotlights, ett fönster med dimljus samt en mängd av ljus från de öppna väggarna mot köket.

Härifrån, tar en designtrappa i trä och metall ner dig till bottenvåningen med klinkergolv. Här hittar du sovkammare med kritvita rundade väggar, (18,5 kvm), ett stilfullt badrum (5,2 kvm)  med ett designat fönster (dubbelglas) samt en hall (4.5 kvm) med egen utgång till en patio. Hela våningen har likt vardagsrummet välbetänkt ljusinsläpp och ljussättning med spotlight.

På samma nivå finns (tillgänglig från patioområdet) ett förvaringsrum (5.06 kvm) med tvättmaskin, stor frys samt plats för diverse trädgårdsverktyg. En stentrappa från denna nivå tar dig upp till stenlagd patio (21,54 kvm) med utrymme för växtodlingar och utemöbler. En trappa i sten (originaldetalj), metall och trä leder dig tillbaka till husets hjärta: köket.

Kökets (17.2 kvm) ena väg består endast av stora fönster (dubbelglas) som skyddas utifrån med en pergola för att leverera skuggan under de soligaste och varmaste dagarna. I köket (klinkergolv) finns plats för matbord och stolar för upp till 8 personer. Samtliga köksskåp, hyllor och bänkar är måttbeställda och, även här, med smart och specialanpassad ljussättning.

Huset ligger på en medeltidsaktig gata med både grekiska och internationella husägare. Bilen parkerar du mindre än 100 meter från huset på den allmänna parkeringen för byn Neochori.

Övriga fakta du borde veta om

 • Byggår: 1869
 • Renoverat: 2007 + löpande underhåll igenom åren
 • Boyta: 87,25 kvm + 9,8 kvm terrass
 • Tomt: 108,79 kvm
 • Närmaste strand: Stoupa 4 km
 • Flygplats Kalamata: 57 km
 • Flygplats Aten: 3,5 timmar med bil
 • Observera: kartan inte anger exakt läge utan visar endast område!

Om området: Peloponnesos och Stoupa

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar.

stoupa strand peloponneses kop hus i grekland

Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.

stoupa grekland zorba hus i grekland

Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras. Eller så kan du lära dig att dyka, eller bara sitta på stranden och styra på Det Stora Blå…

strand stoupa peloponnesos hus grekland

Intresserad?

Kontakta mig på info@husigrekland.se eller fyll i Intresseanmälan för köpare. Du kan även nå mig på 0046-703247949. Vill du ha mer information kring själva processen att köpa i Grekland läs igenom FAQ ”För dig som vill köpa fastighet i Grekland”. Vi har även samlad för dig lite extra tips på bloggen: se Tips för husköpare i Grekland eller Flytta till Grekland storyn.

info
 • 2 sovrum
 • 2 badrum
 • 87 kvm
 • 195 000 €
 • Messinia Mani
Egenskaper
 • Havsutsikt
 • Pool
 • Strandnära
 • Trädgård