peloponnesos tips housefinders ancient messene

20 februari, 2024

Upptäck Peloponnesos tips från HouseFinders: välkommen till Ancient Messene

Det spelar ingen roll om du bor permanent i Peloponnesos eller om du bara är här en sommar: här finns alltid något att upptäcka! Idag kommer vi att rekommendera dig att besöka Ancient Messene. Jag och Elias jobbar måndag till fredag ​​och även många söndagar. Varje arbetsdag åtta timmar vid skrivbordet eller med kunder på möten men vi försöker göra korta eller långa utflykter på lördagar. Den här gången vill vi råda dig att besöka Ancient Messene (Messini). Vi besökte AM tre gånger och jag är övertygad om att fler besök kommer att göras.

Ancient Messene: de fria Messeniernas politiska, ekonomiska, sociala, religiösa och konstnärliga centrum

Ancient Messene (cirka 25 km norr om Kalamata) står som en av Greklands mest anmärkningsvärda platser, inbäddat i en fridfull dal mitt i det hisnande landskapet mellan Arkadiska bergen och Medelhavet. Ursprungligen grundad 369 f.Kr. av Epaminondas efter slaget vid Leuctra, Ancient Messene var en dorisk grekisk stadsstat som syftade till självständighet från spartanskt styre.

Idag är det fortfarande en plats av arkeologiskt intresse som lockar besökare att utforska dess utgrävda och delvis restaurerade lämningar. Den historiska tjusningen av Ancient Messene sträcker sig bortom dess fysiska ruiner. Pausanias beskrivningar ger insikter om dess tempel, statyer, källor, marknadsplatser och mer. Särskilt slående är stadens formidabla befästningar, som överträffar alla andra grekiska städer.

Resterna av det antika Messene inkluderar dess murar, portar, teater, stadion, rådkammare och andra anmärkningsvärda strukturer. Ancient Messene var under antiken det största och mest dynamiskt växande centrumet för en antropogen helhet som, utifrån sitt mytologiska, religiösa och heroiska förflutna, kunde utvecklas till en självständig politisk enhet och forma sin egen nationella identitet. Ha inte bråttom när du väl är här! Låt dig förföras av denna plats som vittnar om århundraden av krig och invasioner, men som ändå står som ett bevis på motståndskraft och historisk betydelse.

Länkar

Instagram