peloponnesos-besok-monemvasia-castle

14 februari, 2020

På besök i Peloponnesos? Planera vistelse och övernattning i Monemvasia Castle!

Oavsett om du är I Peloponnesos bara på kort besök eller om du stannar lite längre: en vistelse och övernattning i Monemvasia Castle är näst intill obligatoriskt!

Monemvasia i Peloponnesos är en befäst bysantinsk liten stad som ligger på en klippa i havet, 400 meter från land. Halvön är kopplad till fastlandet med en landtunga på 200 meter och här kan du både båda, vandra, äta, sova eller varför inte anordna en bröllopsfest?

Monemvasia= ”mone (mono)” och ”emvasia (envasi)”

Stadens namn kommer från två grekiska ord: ”mone (mono)” och ”emvasia (envasi)”, som betyder ”bara en ingång”. Staden grundades på 500-talet och blev en mycket viktig hamn bl a för Mistras, och förblev under bysantinskt styre i nästan 700 år. Klippan är en av Greklands mest imponerande och kända landmärken.

Från 1971 byggde man en bro från fast landet och det var början till stadens ”återuppståndelse”. Denna medeltida bosättning är alltså på nytt bebodd och det vimlar av mysiga gränder, kaféer och små hotell. Besök gärna sidan om event i Monemvasia. Tillbringa natten i själva befästningen: en natt här är som att dra sig tillbaka från nutiden och omvärlden. Och för dig som vill investera i Monemvasia: klicka här.

Nyttiga länkar

Instagram