hyr huset i olivlundarna

En vecka eller 6 månader: hyr ett arkitektritat hus med mäktiga vyer över olivlundarna

Beskrivning

En vecka eller 6 månader: hyr ett arkitektritat hus med mäktiga vyer över olivlundarna och endast 30 km till vackra stränder i Messinia, Peloponnesos, Grekland.  Villan finns i en olivlund på 15000 kvm: en fantastisk idyll, avkoppling och frid, olivträdens sus och vyer som kommer att inspirera många. Huset kan bokas för upp till 4 personer och här kan du komma med din fyrbenta vän: husdjur är tillåtna! Hyresvärden pratar svenska, engelska och grekiska och ger dig gärna tips om närområdet. Nedan bilder från din närmaste strand som nås på ca 25 minuter.

Objekt ID: HSA2008,”Ithaka”, Kalliroi, County

Huset är byggt i två halva plan förenade av en halvtrappa om fem trappsteg. Nivåskillnaden mellan de båda planen är 1,2 m. I huset hittar du:

  • Ett sovrum med 1 dubbelsäng som enkelt kan tas isär till två enkelsängar
  • Ett sovrum med 1 enkelsäng
  • Ett badrum
  • Ett sovrum med 1 enkelsäng som kan plockas bort om du vill stanna här en längre period och använda rummet som kontor. Detta sovrum har egen dusch, toalett samt skuggad terrass
  • Öppen planlösning köket/vardagsrummet med en glasdörrsförsedd vedkamin som sprider värme till övriga rum

I korridorerna finns skåp och tvättmaskin. Naturlig korsventilering gör att du inte kommer behöva A/C. I huset finns husgeråd för 6 personer samt tillräckligt med handdukar och sängkläder för ett ombyte.

Priser i euro + betalningsvillkor för korttidsuthyrning

Den kortaste vistelsen är 1 vecka. Vid bokning ska 30% av hyran (anmälningsavgift) betalas omgående via bank. Denna del av betalningen återbetalas i sin helhet om gästen avbokar inom 60 dagar. Därefter sker ingen återbetalning av anmälningsavgiften. Resterande 70% ska betalas senast 30 dagar innan ankomst till huset. Om så inte sker har husets ägare rätt att hyra ut till annan gäst utan att återbetala anmälningsavgiften. Sker bokningen av huset mindre än 30 dagar innan ankomstdagen ska hela hyran betalas omgående. Incheckning upp till kl. 22.00, utcheckning klockan 09.00 eller enligt överenskommelse.

  • Högsäsong (Juni- September): 250 € per vecka eller 800 € för 4 veckor
  • Övrig tid på året: 200 € per vecka eller 600 € för 4 veckor

I hyran ingår förbrukning av el och vatten. Avgift för städning en gång i veckan tillkommer med 30€ som ska betalas i samband med att slutgiltiga hyran betalas. I städning ingår byte av lakan och handdukar.

Priser i euro och per månad + betalningsvillkor för långtidsuthyrning

Du kan hyra huset på två, tre eller sex månader. Priset är 500 euro per månad. Städning (30 € en gång i veckan), vatten och elförbrukning tillkommer. Du betalar en månad i förväg, en månad i deposition och efter det månad efter månad. Depositionen återbetalas vid utcheckningdagen. Kontakta oss för bokningsvillkor.

Nyttig information och länkar:

Messinia County, Peloponnesos, Grekland

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos. Messinia County består av flertal olika kommuner med små genuina grekiska samhällen, alla väster om Kalamata. De populära stränderna och orterna KoroniMethoni och Pylos ligger nära och trots de snirkliga vägarna tar det inte särskilt lång tid att ta sig runt den delen av Messinia.