utsikt messinabukten havet stora tomter hus pool tradgard

Underbar utsikt över Messiniabukten och nära till havet: stora tomter med utrymme för hus, pool och trädgård

Beskrivning

Underbar utsikt över Messiniabukten och nära till havet: stora tomter med utrymme för hus, pool och trädgård. Perfekt för dig som vill vara för dig själv en stund! Du kanske vill odla egna grönsaker eller bygga workshop för kreativa själar? Här hittar du plats för alla dina idéer! “It is never too late to be what you might have been.” ― George Eliot

Objekt ID: PHI2027, Neochori, Mani

Neochori ligger 200 meter över havet och den närmaste stranden ligger i Stoupa, ca 3,5 km från båda tomterna. Neochori är en by som har 2 bagerier, en mindre butik och 2 tavernor, här kan du ordna dina dagliga inköp utan att behöva åka till butiker eller tavernor i Stoupa. Tomterna  ligger i ett lugnt område med några grannar runt omkring och har både el och vatten i närheten.  Med Taygetos i ryggen och havet framför dig kan du bygga upp till 200 kvm meter på varje tomt. Vår partner, från det lokala byggföretaget som har en enorm erfarenhet, hjälper dig med husbyggnation, husplanering och ritningar. Ta en titt på exempelbilderna nedan där husen byggs i balansen med platsen och naturen.

Övriga fakta du borde veta om

Neochori, Stoupa, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta var den enda delen av Grekland som aldrig erövrades av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras. Eller så kan du bara sitta på stranden och titta på Det Stora Blå…..