Till salu renoveringsobjekt med bohemisk charm, 4200 kvm tomt och 115 olivträd

Beskrivning

Notera: objekt under förhandlingar!

Två hus: flera möjligheter! Till salu ett renoveringsobjekt med bedårande bohemisk charm, 4200 kvm tomt och 115 olivträd: ca 80 liter av utmärkt olivolja varje år! Fastigheten ligger strax utanför bergsbyn Tseria. Utsikten från huset är unik och något som du säkert ska längta till! Trädgården kring huset anlades i flera nivåer med mysiga stentrappor och stenytor och skänker lugn och ro och till stressiga själar. Fastigheten består av två hus: en av dem rekonstruerades och renoverades i början av 1990, den andra byggdes för cirka 20 år sedan. Nuvarande ägare behöll de omsorgsfullt historiska detaljerna och charm i båda husen. Här kan du njuta ostörd av utsikten och tystnaden eftersom det är inte längre tillåtet att bygga hus i området.

Båda husen är på 72 kvm vardera (36 kvm per våning) och du kan ansöka om bygglov för att bygga ytterligare 60 kvm. Det betyder att du kan bygga ut de befintliga husen eller bygga ett nytt hus på 60 kvm. Mellan de båda husen finns en charmig stenlagd patio som du kan beskåda från en övre trappan som länkar husen. Lite som en egen medeltida borg. Idag finns det ingen väg till de båda husen men det är ett okomplicerat process att få vägen byggd. Fastigheten har egen solgenerator för el, solpaneler, kommunalt vatten samt egen vattentank med bergsvatten.

 

Objekt ID: EKJ1802, Tseria, Kalamata, Mani

Hus nummer 1 (cirka 20 år gammal)

 • två öppna och ljusa rum på bottenvåningen, med utsikt över det skimrande blå Medelhavet
 • kombinerat kök/vardagsrum med en stor kamin på övervåningen. Övervåningen nås via en trapplucka eller via en separat ingång från trädgården

Hus nummer 2 (rekonstruerad och renoverad)

 • en kombinerad tvättstuga, toalett och duschrum på nedre våningen
 • ett sovrum med badrum och toalett på övervåningen

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 145000 €, seriösa bud accepteras
 • Byggår: huvudhuset från början på 1900-talet, tillbyggt huset 1990
 • Boyta:  72 kvm + 72 kvm
 • Tomt: 4 200 kvm
 • Trädgård: 115 olivträd (för olivoljetillverkning), fyra träd med matoliver samt några mullbärsträd
 • Kardamyli: ca 12 km
 • Strand: ca 20 minuter bilresa
 • Flygplats Kalamata: 50 minuter med bil
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Tseria, Kardamyli, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos.

Kardamyli ligger 15 meter över havet och är en av södra Medelhavets bäst bevarade hemligheter. Vissa kallar Kardamyli för en “New Côte d’Azur” och här har du chansen att träffa berömda konstnärer och njuta av många kvällar med jazzmusik. Kristallklart blått vatten, majestätiska cypresser, vilda olivlundar och avlägsna snötäckta berg. Byns läge nära Taygetos bergsmassiv gör platsen idealisk som utgångspunkt för vandringar och cykelutflykter och Kardamyli besöks året om av både vandrare och badsugna turister. En exklusiv, liten, oförstörd by som stoltserar med storslagna villor, förtrollande stenmaisonetter, frodiga trädgårdar, en pittoresk hamn och fantastiska stränder där du kan träffa en och annan känd skådespelare, filosof, forskare eller författare.