till-salu-foretag-turistbranschen-grekland-peloponnesos

Till salu ett företag inom turistbranschen i Grekland eller två semesterhus: satsa på Peloponnesos!

Beskrivning

Satsa på ett företag inom turistbranschen i Grekland: till salu ett företag eller två semesterhus i Peloponnesos. Husen ligger 5-10 minuters bilresa till mataffärer, tavernor och stränderna i populära turistdestinationer som Stoupa, Agios Nikolaos eller Kardamyli. Fastigheten består av ett färdigbyggt hus på 142 kvm som redan idag ligger på hyresmarknaden samt ett hus för slutförande på 126 kvm som kan vara en ägarbostad eller ett extra investeringsobjekt. Huset för slutförande behöver en investering på ca 25000 euro för att vara klar och slutförandet kan ordnas av nuvarande ägare. Det tar ca 2 månader för att få jobbet klart.

Objekt ID: EKJ1825, Neochori, Mani

 • I det färdiga huset finns 3 sovrum, 2 badrum, öppen planlösning med kök/vardagsrum. Det färdiga huset säljs inklusive möbler (se huset bland våra uthyrningsobjekt här). I det färdiga huset finns idag tvåglasfönster i aluminium, A/C enheter, öppen spis samt indragna anslutningar för centralvärme. Vatten värms med hjälp av solpaneler och det finns även en extra vattentank på 1000 liter
 • I huset för slutförande finns plats för 2 sovrum, 2 badrum/toalett, öppen planlösning med kök/vardagsrum

Båda husen har generösa terasser och varje av de har egen parkeringsplats samt förvaringsplats under terrasserna. Vill du satsa på en pool till anläggningen: räkna med en kostnad på ca 20000-30000 euro. Fastighetsskatten för båda husen hamnar i nuläget på ca 400 euro per år. Vi kan så klart hjälpa dig att hitta lokala bygg- och arkitektföretag som du kan anlita för jobbet. Du och din familj kan styra över hur mycket jobb ni vill göra själva eller om ni önskar er att få nyckelfärdigt förslag. Se nedan exempel på arbetet som kan utföras av lokala företag och läs gärna om våra partners här.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 400000 €, bud accepteras
 • Byggår: 2018
 • Boyta: 268 kvm (142 kvm: det färdiga huset+126 kvm: huset för slutförandet)
 • Tomt: 900 kvm (500 kvm kring det färdiga huset+ 400 kvm kring huset för slutförande)
 • Närmaste mataffär: ca 900 meter i Neochori och en större ca 3 km i Stoupa
 • Närmaste strand: ca 3,5 km Stoupa och ca 7 km Pantazi i Agios Nikolaos
 • Närmaste taverna: ca 900 meter, Neochori. Flera vid stranden i Stoupa och i Agios Nikolaos
 • Kalamata: ca 47 km
 • Kalamata flygplats: ca 57 km
 • Aten flygplats: ca 310 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Neochori, Stoupa, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras. Eller så kan du bara sitta på stranden och titta på Det Stora Blå…