Teckningskurs, skrivarkurs eller bara vara och grilla med vänner: kom till Grekland och Stoupa

Beskrivning

Teckningskurs, skrivarkurs, musikklubben eller bara vara och grilla med vänner: kom till Stoupa i Peloponnesos och hyr boende i Elektras fridfulla hus! Strandnära i ett lugnt område: husen har gott om utrymme för att umgås och en magisk trädgård som inbjuder till lek samt en vacker pool omringad av växter. Du vet alla samtalen och små planeringarna, de filosofiska diskussionerna som du, din familj och dina vänner aldrig har tid med? Eller den semester som du och din väninna lovade varandra för ett tag sedan? Här hittar du allt du behöver: trädgård med inhägnat område, doften av kryddor och olivträd, grillytor och lusthus. Du kanske vill lära dig dansa Zorba eller starta med yoga och meditationer? Både vi och ägaren är självklart öppna för era önskemål och kan säkert komma med förslag kring det praktiska.

Objekt ID ET1809: ”Elektras Kryddiga Hem”, Stoupa

Anläggningen består av två stenhus i Manistil. Varje hus består av två olika typer av boende: en lägenhet med ett sovrum och en studio. Samtliga med egna ingångar, generösa balkonger och ett stort vardagsrum. Boenden är smakfullt inredda och har bekväma bäddsoffor i vardagsrummen.

  • Lavendel och Timjan: lägenheter på ca 60 kvm med ett sovrum och två bäddsoffor i vardagsrummet
  • Mynta och Basilika: studios på ca 40 kvm med en avskild yta för dubbelsäng och en bäddsoffa i vardagsrummet

I husen hittar ni allt som kan tänkas behövas: fullständigt husgeråd, spis, kyl, frys, kaffebryggare, brödrost och hårtork. Utmärkt internetuppkoppling och tv med usb-port. Till restauranger och tavernor, samt en utmärkt supermarket är det gångavstånd och bilen parkerar du bekvämt på området.

Priserideer för uthyrning av hela anläggningen och per vecka

  • Maj och oktober: 2205 euro
  • Juni, juli och 16:e till 30:e september: 2460 euro
  • Augusti och 1:a till 15:e september: 2710 euro

Priser inkluderar daglig städning och användning av luftkonditionering. Ni betalar 20 % deposition via banköverföring och resterande belopp vid ankomst via bankkort och ni kan avboka er reservation utan avgift en månad före ankomst. Avbokar ni senare än så återbetalas inte depositionen. Observera att kortaste vistelse för gruppbokningar 7 dagar. Planera din vistelse i förväg: komplexet är populärt!

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området.Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia, Mystras och Antika Messini.