Semester Grekland Hyr lagenhet Stoupa

Semester för historieälskare i Grekland? Hyr lägenhet i Stoupa

Beskrivning

Semester för historieälskare i Grekland? Hyr en lägenhet eller studio vid stranden i Stoupa och planera korta resor till närliggande sevärdheter! För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Antika Messini, Olympia, Monemvasia och Mystras. Kelly lägenheter ligger bara några meter från den omtyckta sandstranden Kalogria med tavernor och bekväma solsängar. En kort promenad tar dig till strandpromenaden i Stoupa med alla restauranger och butiker där du även kan hyra en bil för att göra dagliga utflykter! Boendet är självhushåll men under sommaren finns frukost att köpa på Kalogria Hotell som ligger strax intill. Närmsta livsmedelsbutik ligger ca 200 m från hotellet. Kellys lägenheter är ett bra mellanklasshotell byggt på 80-talet. Alla lägenheter har badrum, kök/matsal och A/C. På gårdsplanen finns parkering för hotellets gäster.

Objekt ID: UST1865, ”Kellys Apartments”, Stoupa

I detta tvåvånings stenhus finns:

  • 2 större lägenheter med 2 sovrum och plats för 4 personer
  • 6 studios (1-rums lägenhet) med plats för 2-3 personer

I byggnad intill finns ytterligare:

  • 2 större lägenheter med 2 sovrum och plats för 4 personer samt veranda – perfekt familjelägenhet.

Betalningsvillkor, priset offereras på begäran

Vid bokning betalar du 30 % i depositionsavgift som är återbetalningsbart om avbokning sker senast 60 dagar innan ankomst. Inbetalning sker via banköverföring. Observera att till detta objektet tillkommer turistskatt: 50 cent per person och natt. I priset ingår handduks- och sängkläder byte varje tredje dag.

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter. Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden.