stenhus-modern-design-gangavstand-strand-byn

Stenhus med modern, stilren design och gångavstånd till en av Peloponnesos mest älskade strand och byn

Beskrivning

Ett nybyggt stenhus med modern, stilren design och gångavstånd till en av Peloponnesos mest mest omtyckta byar och stränder: välkommen till Agios Nikolaos och Pantazi strand. Tvåvåningshus byggt i traditionell ”Manitorn” stil med en muromgärdad trädgård där även plats för en pool. På övervåningen finns en generös terrass med utsikt mot havet och Taygetos och nedervåningen bjuder på vy över grönskande olivlundar. Huset är förberett för året runt runt boende: öppen spis är ansluten till centralvärme överallt i huset.

Objekt ID: EKJ1840, Agios Nikolaos, Mani

Bottenvåning:

  • öppen planlösning vardagsrum (med öppen spis) och köket. Utgång till trädgården med plats för BBQ och pool
  • ett sovrum
  • ett badrum

Övervåning:

  • ett sovrum med möjlighet att bygga sovalkov under taket
  • ett badrum
  • utgång till en rymlig takterrass med utsikt mot havet och bergen.

Övriga fakta du borde veta om

Agios Nikolaos, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger denna vackra och oförstörda lilla fiskeby: Agios Nikolaos. Perfekt resmål för dig som vill lämna den stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar. Agios Nikolaos brukade även kallas Selinitsa, som betyder ”liten måne” eller liten Eleni: ​​”Selinitsa, månen ryser när den hör ditt namn, medan Paris smeker Eleni”. Enligt historien när Paris och Helena (Eleni på grekiska) bestämde sig för att rymma från Sparta var just hamnen Agios Nikolaos de flydde till och härifrån seglade de vidare till Troja.

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och kaféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden.  Vill du läsa mer om områdes mytologi och historia?