Fristående stenhus: högt standard, havsutsikt, nära till stranden och med lättskött, muromgärdad trädgård

Beskrivning

Fristående stenhus: högt standard, havsutsikt, nära till stranden. Du både bor nära havet och har havsutsikt! Lättskött muromgärdad trädgård som inte kräver din uppmärksamhet så du kan bara chilla, relaxa och tänka. För att citera William James: “Det bästa vapnet mot stress är vår förmåga att välja en tanke framför en annan” och här bli det mycket lättare att välja de trevliga tankarna framför andra, eller hur?

Objekt ID: OC736, Stoupa, Mani

Traditionellt tvåvåningshus i Manistil som byggdes 2008 med hög standard och är förberett för att sätta in element om du vill bo här på vinter. Hela huset har genomgående klinkergolv och fönster med myggnät.

 • Bottenvåning: öppen planlösning vardagsrum/kök med utgång till en rymlig terrass med havsutsikt + ett badrum
 • Övervåning: 2 dubbla sovrum med inbyggda garderober och franska dörrar till terrassen med havsutsikt +ett badrum

Huset har också källare och pannrum samt en muromgärdad, delvis stenlagd trädgård på som är lätt att underhålla och har gott om platser för parkering.

Övriga fakta du borde veta om

 • Pris: 250000 €
 • Byggår: 2008
 • Energicertifikat: uppdateras inom kort
 • Boyta: 108 kvm
 • Tomt: 330 kvm
 • Strand: 15 minuter
 • Flygplats Kalamata: ca 60 min
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos. På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia, Mystras eller Ancient Messini. Vill du läsa mer om landsdelens historia? Gå vidare till vår systersida: Guide till Peloponnesos eller läs mer om våra andra områden.