Semester i Agios Dimitrios: olivlundarna, medelhavsutsikt, vandringsleder

Beskrivning

Semester i Agios Dimitrios bjuder på fågelsång från olivlundarna, utsikt över Medelhavet, närhet till vandringsleder och gratis cyklar. Längtar du efter semester som kombinerar lugnet med aktiviteter så har du hittat rätt! I närheten finns flera vackra stränder: lämpliga både för de som vill simma, snorkla eller sola. Runt omkring villan finns många vandringsleder i det vackra Taygetos och till de närmaste byarna, kyrkorna och kapellen. Har du jobbet med dig? Ingen fara internet fungerar bra i huset, du kan även jobba från villans terrasser i skuggan av stora parasoller och hämta inspiration från utsikten över Medelhavets djupa blåa vatten och Taygetos mäktiga bergssluttningar.

Detta enplanshus är byggd mitt i en olivlund och trädgård och består av två lägenheter. Båda lägenheterna är moderna, rymliga med separata ingångar och utan insyn till varandras terrasser. Bekväma sängar, garderober med gott om förvaringsutrymme, välskötta badrum med dusch och stora, fullt utrustade kök. Det finns gott om sittplatser inomhus och utomhus. Luftkonditionering finns i alla rum, som på svalare dagar kan användas för uppvärmning. Det finns en tvättmaskin och bärbara grillar för användning på terrasserna. Du behöver inte lämna dina fyrbenta vänner hemma: hundar är välkomna!

Objekt ID: AD0618,”Alekos recess”, Agios Dimitrios

  • “Anezoula”: för 2 till 3 personer. Ett sovrum med dubbelsäng, vardagsrum med bäddsoffa för två, kök och badrum
  • ”Christos”: för 4 till 5 personer. Två sovrum, ett med dubbelsäng och eget badrum samt ett med två enkelsängar. Stort vardagsrum med bäddsoffa för två, kök och ett badrum

Priser (per natt och inklusive alla skatter) + bokningsvillkor

I priset ingår byte av handdukar och sängkläder en gång i veckan. Den kortaste bokningsperioden är 5 dagar. För bokningar under perioden november- mars tillämpas en speciell offert. Vid bokning betalas en depositionsavgift på 25 % av totalpriset. Betalning sker via banköverföring. Resterande belopp betalas också via banköverföring och senast fyra veckor innan ankomst. Depositionsavgiften är återbetalningsbar vid avbokning senast 30 dagar innan ankomst. Om avbokningen görs därefter behålls hela avgiften.

  • April och oktober: Anezoula (2- 4 personer) 60 euro, Christos (4- 6 personer) 80 euro
  • Maj, juni, september: Anezoula (2- 4 personer) 70 euro, Christos (4- 6 personer) 90 euro
  • Juli: Anezoula (2- 4 personer) 80 euro, Christos (4- 6 personer) 100 euro
  • Augusti: Anezoula (2- 4 personer) 90 euro, Christos (4- 6 personer) 110 euro

Nyttig information och länkar:

Agios Dimitrios/Agios Nikolaos, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 60 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller 3,5 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger dessa vackra och oförstörda små fiskebyarna. Perfekt plats för dig som vill lämna stressiga vardagen bakom dig och här är varma, härliga somrar och milda vintrar. Agios Dimitrios är en liten by med en liten pittoresk hamn. I antiken var det känt som ”Pefnos” och tillhörde kung Tyndareus. Pausanias berättar om en bronsstaty på en sten i havet, (Dioscuri) som representerade kungens söner Castor och Pollux.

Agios Nikolaos har en hel del tavernor och caféer som är öppna året runt och samtliga ligger kring hamnen. I byn hittar du också: sjukstuga, apotek, bankomat, två supermarket, konditori, slaktare, cykeluthyrning och bensinstation. Allt du behöver för stunden.