peloponnesos-salu-fastighet-hus-utvecklingspotential

I Peloponnesos: till salu en fastighet med flera hus och utvecklingspotential

Beskrivning

NOTERA: Förhandlingar pågår!

Till salu i den soliga Peloponnesos en intressant fastighet med flera hus och stor utvecklingspotential! Fastigheten ligger i utkanten av en traditionell grekisk by Kato Doloi och har en helt enastående panoramautsikt över Medelhavet och Taygetos. Káto Doloí ligger 319 meter över havet, en av de få grekiska byarna där inströmning av turister är på ”lagom” nivå. Byn är en del av en grupp byar med samma namn: Doloi-byarna. Traditionella grekiska byar med familjedrivna bybutiker som ibland fungerar som tavernor och där det under sommaren bjuds på hemlagade souvlaki och färskt bröd. Till byarna kommer dagligen bilar som säljer allt från fisk, bröd till grönsaker och hemlagad pasta. Enastående vyer, lugnet och flera vandringsleder samt näravstånd till både Kalamata och Kardamyli gör Doloi-byarna intressanta för allt fler utländska köpare. De närmaste stränderna ligger bara några kilometer från husen. Ett perfekt tillfälle för dig som vill ändra ditt sätt att leva: ”Det enda sättet att bli av med lockelse är att ge efter för den.” –Oscar Wilde.

Objekt ID: EKJ1815, Kato Doloi, Avia

Fastigheten är omgiven av olivlundar och består av två helt renoverade hus (uthyrningshus och ägarboende), ett workshop/förvaringshus och två tomter, varav den ena köptes för att skapa parkeringsmöjligheter. I båda husen finns snabb internet via fiberoptik. Perfekt match: slow food, slow living och snabb WiFi!

Uthyrningshus (Main House): tomt 527,54 kvm, tvåvåningshus 136,82 kvm, annex 12 kvm. Vackert och omsorgsfullt renoverat: här kombineras moderna faciliteter med en antik charm och äldre detaljer.

 • På övervåningen bedrivs idag en framgångsrik uthyrningsverksamhet: ett sovrum, ett badrum, ett stort vardagsrum med frukostbar. Ett utgång till en stor och bekväm veranda där du kan beskåda spektakulära solnedgångar. Köket med tvättmaskin och en extra badrum med dusch och toalett finns i ett annex på 12 kvm (ca 1,5 meter från huset)
 • På nedervåningen finns (nästan färdig) en lägenhet till med: ett sovrum, ett kök, ett badrum och ett stort vardagsrum. Lägenheten på nedervåningen har en separat ingång men det finns även en interntrappa mellan båda våningarna. Även denna lägenhet har en stor egen veranda. Båda lägenheterna har vattenburen golvvärme (vatten värms med solceller) samt A/C för både kall och varm luft

Trädgården är inhägnad och terrasserad med åtta producerande olivträd, kryddväxter, buskar och stor nog för att bygga en pool om du skulle önska det. Här hittar du också ett uthus där det idag finns en stor vattentank (reserv) och oljepump.

Ägarboende (Stellas House): tomt 79,52 kvm, tvåvåningshus 98 kvm. Ett fullständigt renoverat och moderniserat traditionellt byhus med bibehållna originaldetaljer och fantastiskt utsikt över havet och byn.

 • På övervåningen finns ett bekvämt kök med värmekamin och plats för mindre frukostbord, ett vardagsrum som kan användas som kontor eller extra sovrum samt utgång till en större veranda. På verandan finns plats för både odlingar och matbord
 • Nedervåningen (som också har en egen ingång) nås via en fin trädtrappa. Här hittar du ett stort sovrum med inbyggda garderober, en stor hall med plats för förvaring samt  ett badrum med badkar och tvättmaskin. Härifrån har du utgång till en skuggig innergård/veranda

Var vänlig notera att Stellas House kan också köpas separat. Klicka här för beskrivning och pris.

Workshop, byggtomt och asfalterad parkeringstomt

Mellan de två husen finns ett förvaringshus/workshop på ca 20 kvm (med el- och vatten indraget) där idag finns vattentank och pump. Här finns mycket plats för dig som vill ha en egen ( snickar-, måleri, keramik-, spinn-) verkstad: huset har en ingång från Stellas Hus och en från parkeringstomten (221,34 kvm) som också ingår i priset. Till fastigheten hör även en byggtomt på 81,5 kvm som har bygglov för hus på 120 kvm: maisonette 60 kvm på varje våning. Du kan så klart anlägga en trädgård här och odla dina egna grönsaker: valet är ditt!

Övriga fakta du borde veta om

 • Boyta: 246 kvm
 • Samtliga tomt: 909,90 kvm
 • Närmaste stränder: Kitries (7 km), Santova (5,4 km), Ritsa (17 km)
 • Närmaste samhällen: Kitries (7 km), Kardamyli (17 km), Kalamata (25 km)
 • Flygplats Kalamata: 35 km
 • Flygplats Aten: 290 km
 • Observera: kartan anger inte exakt läge utan visar endast område!
 • Nyttiga länkar: FAQ köpareBloggtips köpareBo eller flytta till Grekland

Kato Doloi, Messinia Avia, Peloponnesos, Grekland

Peloponnesos: det klassiska Grekland (det var visserligen ingen ö utan en halvö tills Korintkanalen var färdigbyggd 1893). Peloponnesos är en plats med fenomenal och skiftande skönhet med höga snöklädda berg, fruktträdgårdar och floddalar samt fina stränder. Denna halvö är full av historia och platserna ligger nära varandra. Det var här som en stor del av antikens historia började och i Iliaden nämns mer än 20 platser från Peloponnesos. Bara 10 minuters körväg och ca 15 km sydost om Kalamata ligger Avia Messinia med sin karga, vackra natur med fantastisk panoramautsikt över Messiniabuktens blåa och turkosa kristallklara vatten. Namnet kommer från den mytologiska kungen av Messenien Kresphontis, som namngav området efter Herkules dotter Avia.

I området finns de små samhällena AviaAkrogiali och Megali Mantineia och utsikten från Taygetosmassivets västra fot del ger en fantastisk utsikt över bukten och Kalamata. Då området är kuperat och stränderna ligger nära bergen hittar du är inte här några klassiska sandstränder som i andra områden. Här är det klart stenigare stränder och vikar som föredras av grekerna själva. Hela kuststräckan ända ner till Mani är mycket seglingsvänlig och det går även snabbt att segla över till västra sidan av Messiniabukten eller runt mot sydöstra delarna av Peloponnesos. Vill du läsa mer om landsdelens historia? Gå vidare till vår systersida: Guide till Peloponnesos eller läs mer om våra andra områden.