https://husigrekland.se/product/peloponnesos-hyr-villa-koroni

Lugnet på Peloponnesos stränder: hyr villa Helios i Koroni

Beskrivning

Njut av lugnet på Peloponnesos stränder, hyr en exklusiv villa Helios i Koroni i närheten till den mytiska stranden Zagabeach (Zagastranden) där mirakulöst nog havssköldpaddor fortfarande lägger sina ägg. Har du med dig lite jobb? Inga problem: bra WiFi-uppkoppling även i poolområdet! På kvällen kan du slappna av och samtala med andra gäster kring poolbaren, där serveras drinkar och snacks eller låna en bok från det gemensamma biblioteket som finns i poolområdet. “Det är inte att leva som räknas, utan att leva med rätta.” Sokrates

Villa Helios, som rymmer upp till 5 personer, är granne med två närliggande hus: Krinos och Elia. Samtliga hus har tillgång till pool med saltvatten, jacuzzi, snackbar (här kan du även beställa en smakfull frukost om du vill), bibliotek med böcker och filmer samt stora terrasser med bekväma solstolar och poolleksaker. Frukosten kostar 7 euro per person och är gratis för barn under 10 år. Husen är moderna, trivsamt inredda och har generösa sociala utrymmen samt praktiska faciliteter som: tvättmaskin, diskmaskin, öppen spis, smart-tv i vardagsrummet och sovrummet samt allt du kan tänka dig behöva i köket och badrummet.

Objekt ID: UKO1807, Helios, Koroni

Den vackra tvåvåningsvilla Krinos och rymmer upp till 5 personer. På första våningen finns två generösa dubbelrum, badrum och terrass. På bottenvåning hittar du (allt i öppen planlösning):

  • ett fullt utrustat kök
  • en matsal
  • ett vardagsrum med bäddsoffa och  öppen spis
  • ett badrum

Pris per natt och betalningsvillkor

Det kortaste vistelse är 3 övernattningar och vid bokning betalas en depositionsavgift på 30% av totalpriset. Betalning sker via banköverföring. Resterande belopp betalas vid ankomst eller via banköverföring innan ankomst.

  • Januari – April 130 euro
  • Maj – Juni 150 euro
  • Juli – Augusti 220 euro
  • September – Oktober 150 euro
  • November 130 euro

Depositionsavgiften är återbetalningsbar vid avbokning senast 60 dagar innan ankomst.  I priset ingår städning, byte av linnen och handdukar varje tredje dag. Incheckning 14.00, utcheckning 12.00.

Nyttig information och länkar:

Koroni, Messinia County, Peloponnesos, Grekland

Messinia County består av flertal olika kommuner med små genuina grekiska samhällen, alla väster om Kalamata. Området är omskrivet i Iliaden och en del av platserna är bebodda än idag, som tex Pylos. De populära orterna KoroniMethoni och Pylos ligger nära och trots de snirkliga vägarna tar det inte särskilt lång tid att ta sig runt den delen av Messinia.

Koroni ligger långt ner på västra sidan av Peloponnesos utmed havet. Här finns mysiga tavernor, kaféer, söndagsmarknader med lokala frukter och grönsaker samt den välbesökta vackra sandstranden som Zaga beach (Zagastranden) där mirakulöst nog havssköldpaddor fortfarande lägger sina ägg här. Stranden i Koroni är ca 3 km lång. Missa inte att planera in ett besök på en medeltida venetiansk borg som ligger över stranden.  Vill du läsa mer om landsdelens historia? Gå vidare till vår systersida: Guide till Peloponnesos eller läs mer om områden vi jobbar på..