parsemester-peloponnesos-villa-stranden

Parsemester på Peloponnesos? Hyr villa nära stranden i Stoupa!

Beskrivning

Parsemester på Peloponnesos i Grekland? Hyr villa nära stranden i underbara Stoupa! Här kan ni skämma bort varandra och glömma vardagen och vi kan nästan garantera spektakulära solnedgångar. Daglig städning ingår i priset så ni kan bara fånga kvällar och dagar! Ni bor med havet som granne och har flera tavernor och små stränder ett stenkast bort. En kort promenad tar er till strandpromenaden i byn Stoupa med alla restauranger och butiker. Skäm bort varandra med den goda maten på lokala familjeägda restauranger eller ta ett glas lokalt vin i solnedgången. Promenera hand i hand på stränderna, ta en lättare waking på berget eller testa att lära er dyka i det lokala dykningscentret. Villa ”Pirgos” är perfekt ställe för par som vill ”hämta andan” från vardagen: ”Naturen – där ser man skönheten. Vi ser hur vackert det är. Men det finaste som är skapat, det ser vi inte. Det är människan” av Joralf Gjerstad. Vill ni semestra i ett större sällskap? Ett gäng väninnor som trots allt vill ha lite avskildhet? Hyr grannhuset villa ”Friends” med plats för sex personer eller villa ”Couples” med plats för två personer med samma höga standard som ”Pirgos”. Kom ihåg att det alltid finns möjlighet att få in en extra säng till både ”Pirgos” och ”Couples”, om du så önskar.

Objekt ID: UST1863, villa Pirgos, Stoupa

Huset har utformats enligt gamla Feng Shui riktlinjer samt utifrån olika önskemål från gästerna och med naturliga harmoniska bygg- och dekormaterial. Villan har två terrasser som vettar mot havet och där kan ni njuta av solen och beundra utsikten eller ta en bit mat.

  • Bottenvåning består av vardagsrummet, köket och duschrum
  • Övervåning består av ett sovrum med dubbelsäng, inbyggda garderober samt tillhörande badrum med badkar

Pris per natt och betalningsvillkor för korttidsuthyrning

Vid bokning betalar du 30 % i depositionsavgift som är återbetalningsbart om avbokning sker senast 60 dagar innan ankomst. Inbetalning sker via banköverföring. Observera att i detta objekt tillkommer ingen turistskatt! Daglig städning ingår och handdukar och sängkläderna byts varannan dag. Priset offereras på begäran.

Hyr huset 1,3 eller 6 månader

Från sista oktober till första april kan du hyra huset per månad. Priset offereras på begäran. Notera: I priset kommer ingå WiFi men inte städning (vi kan hjälpa dig hitta städhjälp) , vatten eller elförbrukning. Du kommer betala en månadshyra i förväg och därefter månad per månad.

Nyttig information och länkar:

Stoupa, Messinia Mani, Peloponnesos, Grekland

På den södra kusten av Peloponnesos i Grekland och ca 50 minuters bilresa från närmaste flygplats i Kalamata (eller ca 3 timmars bilresa från Atens internationella flygplats) ligger den vackra och oförstörda byn Stoupa med varma, härliga somrar och milda vintrar. Med två härliga sandiga gyllene stränder (liksom flera mindre stränder) har denna en gång sömniga by blivit mer och mer populär som turistmål men har ändå kvar det genuina Grekland. Det finns ett 20-tal tavernor och restauranger längs med strandpromenaden där du kan avnjuta läckra lokala och traditionella grekiska rätter.

Stoupa ligger i ett fascinerande område som kallas Mani. Detta är den enda delen av Grekland som aldrig erövrats av inkräktare. Befolkningen, Maniots, byggde tornhus (sk Mani-torn) där de tog skydd under de otaliga lokala fejderna som utkämpades här. Några av dessa Mani-torn har restaurerats och kan fortfarande ses i området. Författaren Nikos Kazantzakis som skrev Zorba the Greek när han bodde här och hans staty kan ses blicka över Kalogriastranden. För historieälskare är Stoupa idealiskt beläget för att besöka sådana fascinerande platser som Olympia och Mystras – eller så kan du bara sitta på stranden eller i en taverna och läppja en ouzo tillsammans med lokalbefolkningen!